Akın Atalay’ın serbest bırakılması için her hafta yapılan Adalet Nöbeti’nin bu hafta 50’ncisi tutuldu. Geçen hafta tahliye olan Murat Sabuncu ile Ahmet Şık konuşma yaptı

Bu zorbalığa susmayacağız

Cumhuriyet gazetesinin yazar, yönetici ve avukatlarına yönelik açılan davada tutuklanan gazetenin avukatlarının serbest bırakılması için başlatılan “Adalet Nöbeti” 50’nci haftasında da devam etti. Adliyenin atriumunda bir araya gelen avukatlar ve gazeteciler daha sonra adliyenin C kapısına çıkarak burada basın açıklaması yaptı. Bu haftaki basın açıklamasında, geçen hafta tahliye olan davanın sanıklarından Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu ile Muhabiri Ahmet Şık konuşma yaptı.

Bizlere nefes oldunuz

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu, “Geçen hafta bu saatlerde, daha evvelki haftalarda olduğu gibi hep burayı hayal ediyorduk. Ertesi gün de yani cuma günü de gazeteye geldiği zaman hemen alıp yakından fotoğraflarınıza bakıyorduk. Aslında baktığımız sizin fotoğraflarınız değil de Türkiyenin demokrasi ve hukuk arayışının fotoğrafıydı ve siz her hafta burda Akın Atalay’a avukat arkadaşımıza ve bizlere bir nefes oldunuz” dedi.

Dilsiz şeytanlığı reddedeceğiz

Daha sonra söz alan Ahmet Şık ise cezaevindeyken kendileriyle dayanışma için her hafta nöbet tutanlara teşekkür ederek tutulan bu nöbetlerin kendilerine güç verdiğini söyledi. Şık, “Hapisteyken de özgürdük ki şimdi sadece serbest bırakıldık. Sesimiz adalet arayışında olan, hukukun üstünlüğüne olan inancını yitirmeyen, umutla bekleyen bütün insanlara mücadele gücü versin diye buradayız” dedi. Adaletin varlığıyla değil, yokluğuyla kendini gösterdiğini dile getiren Şık, Akın Atalay’ın kendisi gibi haksızlığa ve komploya uğrayan birçok kişiyle birlikte halen hapiste olduğunu söyledi. Şık, “Haksızlığa göz yummanın adaletsizliğe ve suça ortak olmak anlamına geldiğini bilen bizler, dilsiz şeytan olmayı reddetmeye devam edeceğiz. Yalanlarınız üzerine kurulu saltanatınız hakikatin ağırlığına dayanamayacak. Haksızlıkla, komployla, demokrasiyi boğmaya çalışanlara itiraz ettiği için hapsedilen son kişiyi de aramıza katana kadar susmayacağız” diye konuştu.

Şık, son olarak, “Gazetecilik yaptığımız için hapsedilmemize karar verenlere daha önce söylediklerimizi tekrarlayalım; Karanlığa teslim olmayacağız. Boyun eğip diz çökmeyeceğiz. Görmeyenin gözü, duymayanın kulağı, konuşmayanın sesi olacağız” dedi. Nöbette avukat Sevin Şeker de bir konuşma yaptı. Daha sonra tiyatro sanatçısı Genco Erkal, Nâzım Hikmet’in “Vatan” şiirini okudu.

*****

Bugün duruşma var

Cumhuriyet çalışanları bugün tekrar duruşmaya çıkıyor. Davanın tek tutuklu sanığı ise Akın Atalay. Can Dündar hakkında yakalama kararı var. Diğer sanıklar ise tutuksuz yargılanıyor.