Buca Belediye Başkanı Kılıç: Gururluyuz, heyecanlıyız ve çok mutluyuz

BirGün EGE

İzmir’in trafik yükünü üstlenen ilçelerden biri olan Buca, kent tarihinin en büyük yatırımı Buca Metrosu sayesinde çağ atlayacak. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e tüm hemşehrileri adına teşekkür eden Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, “Bucalıların hayali gerçek oluyor. Gururluyuz, heyecanlıyız ve çok mutluyuz” dedi.

Tarihsel zenginliğin, kardeşlik kültürünün, hoşgörünün beşiği Buca’da tarihi bir ana tanıklık etmekten dolayı mutluluk duyduklarını belirten Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, “İzmir’in amiral gemisi Büyükşehir Belediyemizin kentimize kazandıracağı Buca Metrosu, 13,5 kilometre uzunluğu ve 11 istasyonuyla Türkiye’nin birçok şehrinden daha büyük olan Bucamıza çağ atlatacaktır. İzmir’in en büyük yatırımı, Bucalıların hayali Buca Metrosu gerçek oluyor. Gururluyuz, heyecanlıyız ve çok mutluyuz. Sadece ulaşımda değil, sosyal ve kültürel olarak da Buca, büyük bir atılım gerçekleştirme potansiyeline kavuşacaktır” diye konuştu.

Metronun yanı sıra altyapı, rekreasyon alanları ve ulaşımı kapsayan birçok projede Büyükşehir Belediyesi’nin desteğini yakından hissettiklerini ifade eden Başkan Kılıç, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e tüm hemşehrileri adına teşekkür etti.

Projeler hakkında bilgi veren Başkan Kılıç, “İzmir Büyükşehir Belediyemizin 28 temizlik aracını belediyemize devretmesi ile uzun yıllardır taşeronla yürütülen hizmetlerimizi kendi araçlarımızla yapmaya başlayarak çok önemli bir tasarrufu gerçekleştirmiş durumdayız. Büyükşehir Belediyemizin Buca’da ulaşımı rahatlatacak bir diğer yatırımı ise Buca-Otogar bağlantısıdır. Yaklaşık maliyeti 1 milyar lira olan bu yatırım da kentimiz için hayati önem taşımaktadır. Kozağaç Deresi Islah Projesi de kentimizde bir altyapı devrimi niteliği taşımaktadır. Bunların yanı sıra Büyükşehir Belediyemizin vizyon projelerinden biri olan Tınaztepe mevkiinde gerçekleştirilecek Portakal Vadisi de, hemşehrilerimizin nefes alacağı bir lokasyon olacak. Şirinyer Meydan projesi de yakın zamanda hayata geçecek” dedi.

Öte yandan, cezaevinin kaldırılmasıyla birlikte jandarma lojmanlarından kaynaklı kesintiye uğrayan Adnan Kahveci Caddesi’nin kesintisiz ulaşıma açılması konusunda da önemli bir gelişme yaşandığını hatırlatan Kılıç, “Ankara’dan müjdeli haberimiz geldi. İmar yolu çok yakın zamanda açılacak ve böylece Menderes Caddesi’ndeki trafik yükü hafifleyerek Bucalıların ulaşımda yaşadıkları sıkıntılar ortadan kalkmış olacak” dedi.