Buca Belediyesi’nin binasına “İstanbul Sözleşmesi Yaşatır” sloganıyla 12 metrelik iki dev pankart asıldı.

Buca Belediyesi’nden “İstanbul Sözleşmesi Yaşatır” pankartı

BİRGÜN İZMİR

Buca Belediyesi, İstanbul Sözleşmesi’nin devamlılığı için ses yükseltti.

Kadına yönelik şiddeti ve aile içi şiddeti önleme konusundaki yükümlülükleri belirleyen İstanbul Sözleşmesi'nin iptal edilme gündemine karşı, yurttaşları bilinçlendirmek için çalışma başlatıldı.

Çalışmalar kapsamında belediye hizmet binasının ön tarafından görünen 12 metrelik iki dev pankart asıldı. Pankartta “İstanbul Sözleşmesi kadını yaşatır, cinsiyet temelli şiddete karşı güvencedir, aileyi değil şiddeti yıkar. Kadına yönelik şiddeti önlemek için İstanbul sözleşmesi uygulansın” ifadeleri yer aldı. Hazırlanan tasarımlar, belediyeye ait sosyal medya hesaplarında da paylaşıldı.

İstanbul Sözleşmesi’nin uygulanması, Buca Belediyesi Ağustos ayı meclis toplantısında gündeme geldi.

Cumhuriyet Halk Partili meclis üyesi Merve Doğan, meclisin dilek ve temenniler bölümünde İstanbul Sözleşmesinin uygulanması için konuşma yaptı. Sözleşmenin uygulanması için kadınlar tarafından yapılan eyleme İzmir’de polis müdahalesi olmasına tepki gösteren Doğan, kadın mücadelesinin toplumun gerçeği olduğunu, yerel yönetimler olarak da birimler ve kurumlar arasında iş birliği hususundan sözleşmenin uygulanmasının zorunlu olduğunu ifade ederek, “İstanbul sözleşmesinin uygulanması kaçınılmazdır” dedi. Doğan’ın konuşması sırasında CHP’li meclis üyeleri, ellerinde “İstanbul Sözleşmesi Yaşatır” yazılı pankartları kaldırarak ses yükseltti.