İzmir'in Buca ilçesinde Aile Sağlığı Merkezine başvuran bir şahıs, aşı randevusu olmadığı aşı olamayacağını söyleyen hemşireye küfür etti, Aile Sağlığı Merkezinde kargaşa çıkardı. İzmir Tabip Odası, aşı temininde yaşanan aksamalarda, sağlık çalışanları ile aşı olmak isteyen yurttaşların karşı karşıya geldiğini belirterek, "Aşı temini ve uygulama ile ilgili sorunların faturası sağlık çalışanlarına çıkarılmaktadır" ifadelerini kullandı.

Buca'da bir kişi, randevusuz aşı olamayacağını söyleyen hemşireye küfür etti

Gözde KOÇ

İzmir'in Buca ilçesinde Aile Sağlığı Merkezine başvuran bir şahıs, aşı randevusu olmadığı aşı olamayacağını söyleyen hemşireye küfür etti.

İzmir Tabip Odası'nın aktardığı olaya göre dün (3 Ağustos), Buca 20 Nolu Menderes Aile Sağlığı Merkezine başvuran bir kişi, istediği aşıyı olma konusunda ısrar etti. Görevli hemşire, aşı randevusu olmadığı için aşının uygulanamayacağını belirtti. Bunun üzerine şahıs, görevli hemşireye küfür etti, Aile Sağlığı Merkezinde kargaşa çıkardı. Yaşanan olay nedeniyle diğer hastaların işlemleri ve aşıları gecikti.

İzmir Tabip Odası'ndan yapılan açıklamada, "Olayın öğrenilmesi üzerine, Oda Başkanımız Dr. Lütfi Çamlı, ASM’de görevli hemşire ile görüşmüş, olay hakkında bilgi almış, geçmiş olsun dileklerimizi ve destek talebimizi iletmiştir. Odamız Aile Hekimliği Komisyonu üyesi Dr. Serkan Şen, Buca Menderes 20 nolu ASM’ye giderek, olay hakkında bilgi almış, adli ve idari süreçler hakkında ASM çalışanlarına destek olmuştur. Odamız avukatı Mithat Kara, şiddete uğrayan görevli hemşire ile iletişim kurarak, adli süreç konusunda bilgilendirmiş, tutanakların düzenlenmesi, Beyaz Kod ve şikâyet başvurusu konusunda yönlendirme yapmıştır" ifadeleri kullanıldı.

"SORUNLARIN FATURASI SAĞLIK ÇALIŞANLARINA ÇIKARILIYOR"

Açıklamada, şunlar kaydedildi: "Geçtiğimiz hafta, aşıların sağlık kuruluşlarına ulaştırılmasında yaşanan gecikmeler vatandaşların saatlerce aşı kuyruklarında beklemesine yol açmıştı. Bugünlerde ise aşı temininde yaşanan güçlükler vatandaşların randevulu olmalarına karşın aşı olamadan evlerine dönmelerine sebep olmaktadır."

"Aşılama sürecinin başından beri aşı uygulama stratejisinin olmaması, gerekli koordinasyonun sağlanamaması zaman zaman aksamalara yol açmıştır" ifadelerine yer verilen açıklamada, "Bu aksamalarda, sağlık çalışanları ile aşı olmak isteyen vatandaşlar karşı karşıya gelmekte, aşı temini ve uygulama ile ilgili sorunların faturası sağlık çalışanlarına çıkarılmaktadır" denildi.