Buca’nın en eski okullarından olan Hüseyin Avni Ateşoğlu İlkokulu bahçesine yapılan yeni bina da daha önce olduğu gibi imam hatip yapıldı. Okulda ihtiyaç bahanesiyle yapılan her bina imam hatip lisesine verildi.

Buca’da imam hatip ısrarı

BİRGÜN EGE

İzmir’in Buca ilçesi İnönü mahallesinde bulunan ve en Buca’nın en eski okullarından biri olan Hüseyin Avni Ateşoğlu İlkokulu için yapılan yeni bina da imam hatibe verildi. Yeni yapılan bina Buca ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü kararıyla Sezai Karakoç İmam Hatip Lisesi oldu.

Daha önce Hüseyin Avni Ateşoğlu İlkokulu’nun kalabalık olması nedeniyle yapılan ikinci bina şu an Buca Şehit Ömer Kılıçoğlu İmam Hatip Ortaokulu olarak eğitim öğretime devam ediyor. Daha sonra yine öğrenci sayısının kalabalık olması sebebiyle yapılan üçüncü bina yine imam hatip ortaokuluna verildi. Velilerin itirazları ve verdikleri bir buçuk yıllık mücadele sonunda mahkeme kararıyla okullarını imam hatipten alındı ve okulun adı Hüseyin Avni Ateşoğlu Ortaokulu olarak değiştirildi.

Hüseyin Avni Ateşoğlu İlkokul ve Ortaokul öğrencisi sayısı her geçen yıl arttığı için, ihtiyaç nedeniyle okul bahçesine 2020 yılının başında 24 derslikli dördüncü bir bina daha yapıldı. Yapılan yeni bina bu seferde yeni bina Buca Milli Eğitim kararıyla Sezai Karakoç İmam Hatip Lisesi oldu.

“İMAM HATİBE VERİLMESİNİ ASLA KABUL ETMEYECEĞİZ”

Binanın imam hatibe verilmesine İnönü Mahallesi sakinleri ve Veli-Der Buca Şubesi tepki gösterdi. Açıklama yapan Veli-Der Şube Başkanı Gülsün Mısırlı, mahalleliler olarak okulun bahçesine yapılan her yeni binanın imam hatip olmasından yorulduklarını belirterek, “Her yeni binanın çocuklarımız için yapıldığına sevinip hayal kırıklığı yaşamaktan yorulduk. Mahalle sakinleri olarak bizim çocuklarımız 40-50 kişilik sınıflarda eğitim görmeye mahkûm edilirken, okul binamızın Buca’nın her tarafından toplanan ve sınıf mevcutları 20’yi bulmayan imam hatip lisesine verilmesini asla kabul etmeyeceğiz. Daha önce olduğu gibi yine mücadele edeceğiz. Çocuklarımızın daha az mevcutlu sınıflarda ve daha iyi koşullarda eğitim görmelerini sağlayacağız” dedi.

Bu yanlış ve taraflı uygulamadan vazgeçme çağrısı yapan Mısırlı, “Eğitim öğretim faaliyetlerinde öğrencilerimizin yaşayacağı her türlü olumsuzluğun ve kaybın sorumlusu siz olacaksınız. Bizim çocuklarımız 40-50 kişilik sınıflarda eğitim görmeye mahkûm edilirken, okul binamızın Buca’nın her tarafından toplanan ve sınıf mevcutları 20’yi bulmayan imam hatip lisesine verilmesini asla kabul etmeyeceğiz ve daha önce olduğu gibi tüm meşru ve hukuki haklarımızı kullanacağız. Okul binamızı daha önce yaptığımız gibi sizden mahkeme kararıyla da olsa alacağız. Önce olduğu gibi sonunda biz kazanacağız” diye konuştu.

Açıklamanın ardından, Sezai Karakoç İmam Hatip Lisesine verilen binanın Hüseyin Avni Ateşoğlu Ortaokuluna verilmesi için ve eski Hüseyin Avni Ateşoğlu Ortaokul binasının ise Hüseyin Avni Ateşoğlu İlkokulu’na verilmesi için yaklaşık 1000 imza toplandığı öğrenildi.