Buca Belediyesi, maddi olanakları sınırlı ailelerin çocuklarının okul öncesi eğitimden uzak kalmaması için okul öncesi eğitimde geçtiğimiz dönemde 6 merkezde 350 çocuğa ulaştı. 4-6 yaş arası çocuklara hitap eden merkezler, ebeveynlere de sosyal hayatları için zaman yaratıyor.

Buca’da okul öncesi eğitim hamlesi meyvelerini verdi

BİRGÜN EGE

Buca Belediyesi, Şirinyer, Gediz, Ufuk, Kozağaç, Bucakoop ve Yenigün semtlerinde hizmet veren yarı zamanlı eğitim merkezleri geçtiğimiz dönemde 350 çocuğa ulaştı.

Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde çalışma yürüten, profesyonel yönetici ve öğretmen kadrosu ile merkezler, hafta içi beş gün, 3,5 saat boyunca çocukların sosyal, bilişsel ve fiziki gelişimi için hizmet veriyor.

EBEVEYNLERE DE MADDİ VE MANEVİ DESTEK

Ailesinin geliri 5 bin TL’nin altında olan 4-6 yaş arası çocukların devam ettiği yarı zamanlı eğitim merkezleri, eğitimde fırsat eşitliğinin temeli sayılan okul öncesi eğitimi her çocuk için ulaşılabilir kılarken ailelere de maddi destek sağlamış oluyor.

Öte yandan başta anneler olmak üzere ebeveynlere de kendi sosyal hayatları için zaman yaratan merkezler, önümüzdeki eylül ayı başında 2022-2023 Eğitim-Öğretim yılı için yeni kayıtlarını almaya başlayacak.