İzmir’in akciğerleri konumundaki Buca ormanlarında yaşanan işgale karşı seferberlik başlatan Buca Belediyesi, Kırıklar’da 50 dönümlük arazi üzerine kurulmuş, içerisinde villa ve çiftlik evinin de olduğu 13 kaçak yapının yıkımını gerçekleştirdi

Buca’da orman arazisi üzerine kurulan 13 kaçak yapı yıkıldı

BİRGÜN İZMİR

İzmir’in akciğerleri konumundaki Buca ormanlarında yaşanan işgale karşı seferberlik başlatan Buca Belediyesi, Kırıklar’da 50 dönümlük arazi üzerine kurulmuş, içerisinde villa ve çiftlik evinin de olduğu 13 kaçak yapının yıkımını gerçekleştirdi. Havadan ve karadan görüntülerle tespit edilen kaçak yapıların yıkımında, bir fırsatçının Hazine arazisindeki ormanlık alana “satılık” ilanı koyması dikkat çekti. Vatandaşları mağduriyet yaşamamaları için uyararak belediye ile iletişim çağrısı yapan Belediye Başkanı Erhan Kılıç, “Suça ortak olmayın” dedi.

Yaz aylarında orman yangınlarıyla binlerce ağacını kaybederek ağır yara alan İzmir’in akciğerleri Buca ormanlarında fırsatçılar tarafından yapılan talana karşı mücadele tüm hızıyla devam ediyor. Buca Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü tarafından kurulan özel ekip, Buca’nın kırsal bölgeleri Kaynaklar, Kırıklar, Karacaağaç, Belenbaşı ve Doğancılar mahallelerinde gece gündüz demeden kontrollerini gerçekleştiriyor.

50 DÖNÜMLÜK ORMANDA 13 VİLLA, ÇİFTLİK EVİ VE GECEKONDU

Kontroller sırasında, Kırıklar Mahallesi Doğancılar mevkiinde yaklaşık 50 dönümlük ormanlık Hazine arazisi üzerinde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Türkiye genelinde milyonlarca kaçak yapının yasallaşmasına imkân sağlayan “İmar Barışı” projesinin sona ermesine aldırmadan inşa edilen 13 yapı tespit edildi. Yasal işlemlerin gerçekleştirilmesinin ardından ormanları katlederek yapılan villa, çiftlik evi ve gecekondu tipi 13 yapı, Buca Belediyesi ekipleri tarafından yıkıldı.

Öte yandan, yıkımı gerçekleştirilen yapılar içerisinde havadan ve karadan görüntü çekimleri gerçekleştirildi. Çekimler sırasında, bir yapıdaki “satılık” ilanı dikkat çekti. Mülk sahibi olduğunu iddia eden ve söz konusu ormanlık arazideki 2 bin 800 metrekarelik alanı çitlerle çeviren şahıs, Hazine arazisi ve içerisinde kaçak yapı için 400 bin TL para karşılığında satışını yapacağını ifade etti.

buca-da-orman-arazisi-uzerine-kurulan-13-kacak-yapi-yikildi-628581-1.

SUÇA ORTAK OLMAYIN

Yıkılan arazilerin en kısa sürede İzmir Orman Bölge Müdürlüğü tarafından yeniden ağaçlandırılacağını ifade eden Buca Belediye Başkanı Av. Erhan Kılıç, vatandaşları devlet arazisini satanlara karşı uyardı. Başkan Kılıç, “Yeşil alanlarımıza karşı fırsatçılar tarafından gerçekleştirilen talanı engellemek için seferberliğimiz devam edecek. Sadece ormanlık alanlarımızda değil, Bucamızın her yerindeki yeşil alanlarımızı koruyarak daha da arttıracağız. Bu mücadele, hepimizin mücadelesidir. İmar affından yararlanmak isteyen fırsatçılar maalesef hemşehrilerimizin hakkı olan ormanları işgal ederek yine hemşehrilerimize satıyor. Hiç kimse bu suça ortak olmasın. Hemşehrilerimizi özellikle ormanlık bölgemizde ev alırken belediye ile iletişime geçmeye davet ediyorum. Bizlerin amacı bu işgallere karşı mücadele ederken kandırılmış vatandaşlarımızı mağdur etmek değil. Tapusu, imarı olmayan hiçbir yapıyı, araziyi kesinlikle satın almayın; suça ortak olmayın” diye konuştu.