Buca’da üreticilere 9 ton yemlik arpa dağıtıldı

BirGün EGE

Buca Belediyesi’nin üreticilere destek olmak amacıyla pandemi döneminde hayata geçirilen kırsal kalkınma hamlesi aralıksız sürüyor. Kırsal alanda yer alan üreticilere tohum, fide ve işçi des teği veren Buca Belediyesi bu kez hayvancılıkla uğraşan üreticilerin isteklerine cevap verdi.

Görüşmeler sonucunda, üreticilere ihtiyaçları doğrultusunda besi yemi olarak kullanılmak üzere 9 ton arpa dağıtıldı. Buca Belediyesi tarafından üretici başına 175 kilo yem dağıtıldı. Üreticinin yem maliyeti yarı yarıya azalırken süt kalitesinde de artış yaşandı.

Destek verilen mahallelerden biri olan Yıldızlar (Kaynaklar) Mahallesi muhtarı İsmet Dirbişoğlu, Buca Belediyesi’nin üreticiye verdiği destekten memnun olduklarını belirterek “Babadan atadan beri bizler bu işi yapıyoruz. Ancak maliyetlerimiz artıyor. Buca Belediyesi’nin katkısı bizler için önemli. Teşekkür ediyoruz” dedi.

Buca Belediyesi 2021 ortalarında ise solucan Gübre Tesisi içindeki 24 metrekarelik alanda kurulan hasılmatik ile iklim koşullarına bağlı olmadan topraksız tarımla yapılan üretimle yeşil yem elde etmiş; yaklaşık 7 ayda 45 bin 500 ton hasıl yemi çiftçiye ücretsiz olarak dağıtmıştı.