İzmir Buca'da Emek Demokrasi Güçleri zamları protesto etti, “Zamlara, pahalılığa ve yoksulluğa artık yeter” diyerek taleplerini dile getirdi.

Buca'da zamlara karşı eylem: Artık yeter!

BİRGÜN EGE

İzmir Buca Emek ve Demokrasi Güçlerinin yaptığı eylemde yurttaşlar "Artık yeter" diyerek seslerini yükseltti, taleplerini sıraladı.

Buca'da Şirinyer Migros önünde yapılan açıklamayı Eğitim Sen 5 No'lu Şube Başkanı Özcan Çetin yaptı. Çetin, "Zamlara, pahalılığa ve yoksulluğa artık yeter. Asgari ücrete yapılan yüzde 50 zam daha işçinin eline geçmeden açlık sınırının altında kalırken, kamu emekçilerinin maaşları yoksulluk sınırı rakamlarının çok gerisinde seyrediyor, her geçen gün açlık sınırı rakamlarına yaklaşıyor. Her güne yeni zamlarla uyanıyoruz. Temel ihtiyaçlarımızı karşılayamaz olduk. Gıda ürünlerinden doğal gaza, akaryakıttan elektriğe kadar tüm ürünlere birbiri ardına gelen zamlar, emeğiyle geçinen geniş toplum kesimlerinin hayatlarını sürdürülemez hale getirdi” diye konuştu.

Çetin, "Bu büyük eziyete son verilmeli, zamlar geri çekilmelidir" dedi ve ekledi: "Ekonomik ve siyasi istikrarsızlığın bedelini emekçilerin ödemek zorunda değil. Kamu hizmetlerinin piyasalaştırılmasına, tasfiyesine ve özelleştirme soygununa son verilmelidir. Hızla artan fiyatlar karşısında düşük ücretleri hızla eriyen çalışan ve emeklilerin gelirleri insanca yaşamalarına imkan verecek düzeye yükseltilmelidir."