Buca Emek ve Demokrasi Güçleri, “Sandığa, hayatına, geleceğine sahip çık” diyerek seçimler için çağrıda bulundu. Açıklamada, “Şimdi geleceğimizi ve gençleri kazanma zamanıdır” denildi.

Buca Emek ve Demokrasi Güçleri'nden çağrı: Sandığa, hayatına, geleceğine sahip çık

BİRGÜN EGE

Cumhurbaşkanı seçimi ikinci tur seçimleri öncesinde Buca Emek ve Demokrasi Güçleri, Şirinyer’de “Sandığa, hayatına, geleceğine sahip çık” diyerek açıklama yaptı.

Eğitim Sen 5 No’lu Şube Başkanı Özcan Çetin, “Birinci tur seçimlerinde halkın çoğunluğu AKP’nin yarattığı bu yağma, talan ve sömürü rejimine dur demiştir. Tek adam rejiminin devamı, daha çok baskı, sömürü, iş cinayetleri, yoksulluk, şiddet, savaş, gericilik, yağma ve talan demektir. Birinci turda gerek AKP hükümetinin söylemleri, gerekse kurmaylarının halkı germek için yaptıkları açıklamalar, bizlerin sandıklara ne kadar sahip çıkmamız gerektiğinin önemini bir kez daha göstermiştir. Seçim sürecinde seçim ve sandık güvenliğinin her aşamada ne kadar önemli olduğu, buna uygun bir örgütlenmenin geliştirilmesinin hayati derecede önem taşıdığı da görülmüştür” dedi.

Çetin, “28 Mayıs gününe kadar hepimize çok görev düşüyor. Şimdi umudumuzu yitirmeden, AKP rejimini değiştirme iradesi gösteren tüm kesimlere, bu umudu yeniden aşılayarak, yapılacaklara odaklanma ve geniş toplumsal kesimlerin birlikteliğini harekete geçirme zamanıdır. Kaybettiğimiz haklarımız, güvencesizlik, yoksulluk, sömürü, cinsiyet eşitsizliği, doğa düşmanı uygulamaların hepsi bu iktidar döneminde artmıştır. Emekçiler, ezilenler, kadınlar, gençler bu gidişatı tersine çevirebilecek, halka umut olabilecek mücadele birikimine sahiptir” diye konuştu. 

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunda, muhteşem bir son ve yeni bir başlangıç yapma fırsatının ellerinde olduğunu vurgulayan Çetin, şunları söyledi: “Biz bu seçimi kaybetmedik. Ancak kazanma irademizi gasp ettiklerinde gerçekten kaybetmiş oluruz. Şimdi geleceğimizi ve gençleri kazanma zamanıdır. Emekçiler, ezilenler, kadınlar, gençler, halklar bu kalan sürede bir seferberlikle bu umudu büyütmek, emekçilerin ve halkın taleplerini dillendirmek ve değiştirebileceğimizi göstermekle yükümlüdür. Tüm bu gerekçelerle bizler emekten, özgürlükten ve demokrasiden yana olan herkesi, pazar günü sandığa gitmeye ve Kemal Kılıçdaroğlu’na oy vermeye çağırıyoruz.”