Bugün benim doğum günüm; 17'nci yaşıma girdim

Bugün benim doğum günüm; 17’nci yaşıma girdim. Bu kadarcık zamana neler sığdırmışız... Ne çok güzel ve maalesef kötü şey geçmiş başımızdan daha ilk günden bu yana. Televizyonda ana akım medyanın ekranlarına çıkıp “BirGüncük” diye küçümseyenler; kendi gazetelerinde, köşelerinde ihbar edenler; “kapatın artık” diyenler... Bu 17 yılda iktidar baskısı, bitmeyen mahkemeler, cezalar, ekonomik kıskaç neredeyse normalimiz, devam edip giden rutinimiz oldu. Elbette bazen tedirgin oluyorum, hatta korkuyorum da. Ama hiçbir zaman bu korkuya teslim olup umutsuzluğa kapılmadım. Nasıl umutsuz olabilirim ki? Ülkenin en karanlık döneminde bile dimdik duranların, gelecek güzel günlerin düşünü eksik etmeyip mücadele edenlerin hayat verdiği BirGün nasıl umutsuz olur?

Güzel günlerimiz, neşeli günlerimiz, öfkeli günlerimiz... İşte o zaman bir başka hissederim kendimi. Gökkuşağı gibi rengarenk olur sayfalarım. Siz de biliyorsunuzdur ama ben yine de söyleyeyim; en çok moru, yeşili ve kızılı severim sayfalarımda. En çok emekçilerin, kadınların, gençlerin elinde rahat hissederim kendimi. Hele bir mitingde, metro durağında, fabrika önünde adım bağırılarak kalkar ya sayfalarım yukarıya, gel keyfim gel. Yaşamak bu, derim.

Yaşamak, birbirimizin gözlerine bakarak, birbirimize sığınarak, dayanışarak yaşamak... Bugünler ancak böyle böyle aşılacak. İçim çok rahat. Emin ellere emanetim. Her zor zamanımda yetiştiniz. Düşsem bile tuttunuz ellerimden, yeniden kaldırdınız.

Yine öyle zor günlerden geçiyoruz. Tüm dünyayı esir alan salgınla mücadele ediyoruz. Bakın bir araya gelip doğum günü bile kutlayamadık gönlümüzce. Üstelik bizim tek derdimiz sadece virüsle de değil. En az onun kadar yıkıcı olan iktidarla da mücadele ediyoruz. Siz evden çıkamıyorsunuz; okula, işe, parka gitmiyorsunuz. Ben size ulaşmakta zorluk çekiyorum ama aşıyoruz, bir yöntemini bulup kavuşuyoruz birbirimize. Bayiden alamayınca gazeteyi, dijital abone olmaya koştunuz. Bir ayda her gün arttı sayımız. Biliyorum daha da artacak bu sayı, bitireceğiz aradaki özlemi.

İyi, güzel, sevgi dolu dostlarım önümüzdeki yıl tam bu zamanda bir kez daha ‘Merhaba’ diyeceğim size. Eminim ki çok daha güzel bir dünyaya uyanarak...