Bugün 8 Ağustos Dünya Kedi Günü.  Her yıl 8 Ağustos’ta kutlanan kediler günü barınaklarda bakıma muhtaç, zorlu yaşam koşullarıyla mücadele eden, şiddet gören kediler hakkında insanları bilinçlendirmek üzere tasarladı.

Bugün sevimli dostlarımızın günü: Dünya Kediler Günü kutlu olsun!

Bugün 8 Ağustos Dünya Kediler Günü. Dünyanın her yerinde olmasa da 8 Ağustos bazı ülkelerde "Dünya Kediler Günü" olarak kutlanıyor. Peki 8 Ağustos Dünya Kediler Günü fikri ne zaman çıktı ve ne anlama geliyor?

Uluslararası Hayvan Refahı Fonu (IFAW) inisiyatifiyle başlatılan ve 2002 yılından beri 8 Ağustos'ta kutlanana Dünya Kediler Günü, dünya üzerinde önemli nüfusa sahip kedilerin sorunları hakkında farkındalık kazanmak ve onların hayatlarına katkı sağlamak için sorunların çözümü üzerinde düşünmek amacıyla kutlanıyor.

bugun-sevimli-dostlarimizin-gunu-dunya-kedi-gunu-kutlu-olsun-766249-1.

Dünya Kediler Günü, bugünün yanı sıra Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) 29 Ekim'de kutlanırken, Rusya'da 1 Mart'ta ve Polonya'da ise 17 Şubat'ta kutlanıyor.

bugun-sevimli-dostlarimizin-gunu-dunya-kedi-gunu-kutlu-olsun-766246-1.

Bazı kültürlerde dokuz bazı kültürlerde ise yedi canlı olduğuna inanılan kedilere farklı özellikler atfediliyor.

bugun-sevimli-dostlarimizin-gunu-dunya-kedi-gunu-kutlu-olsun-766247-1.

Kimileri kedilerin iyileştirici etkisi olduğuna inanırken, kimi kültürler de kedilerin kötü şans getirdiği düşünülüyor.

Kedilerin cadıların güçlerini artırdıklarına inanılan Ortaçağ'da kediler toplu şekilde öldürülünce Avrupa'da fare popülasyonu ciddi şekilde artış göstermiş ve bu da veba salgınının yaygınlaşmasında önemli bir etken olmuştu.

bugun-sevimli-dostlarimizin-gunu-dunya-kedi-gunu-kutlu-olsun-766248-1.

Bugün dünyada 500 milyon ev kedisi olduğu tahmin edilirken, sokaklardaki kedi sayısının bunun kat be kat fazlası olduğu tahmin ediliyor. Bu noktada Dünya Kediler Günü, kedilerin yaşam kalitesini artırmak için harekete geçilmesi gereken bir gün olarak kabul ediliyor.