Buket Aydın: Beni haber arenasından silmeye çalışıyorsunuz

Kanal D Ana Haber'in eski sunucusu Buket Aydın, kişisel Instagram hesabından yazılı bir açıklama yaparak, hakkında çıkan 'aldatma' haberlerine sert tepki gösterdi.

Demirören Medya Grubu'ndan ayrıldıktan sonra eşinden boşanan Kanal D Haber Dairesi Eski Başkanı ve Kanal D Ana Haber Bülteni Eski Sunucusu Buket Aydın, Mustafa Sarıgül'ün oğlu Emir Sarıgül ile geçtiğimiz günlerde magazin gündemine girmişti. İkili spor yaparken muhabirlerin ısrarlı takibi sonrasında Aydın bir kafeye girmiş, o esnada muhabirlere tepki göstermişti.

Bugün ise Aydın'ın Emir Sarıgül'ün ardından yeni bir ilişkiye başladığı iddia edildi.

İddiayı Yeni Birlik gazetesi yazarı Aslı Sertdemir ortaya attı. Sertdemir, olayın detaylarını isim vermeden anlattı. Yazıda kastedilen kişilerin Buket Aydın, Emir Sarıgül, Gülşah Saraçoğlu ve Nuri Ensari olduğu iddia edildi.

Buket Aydın, ilgili haberlerin ardından Instagram hesabından bir açıklama yayınladı. Aydın, açıklamasında ilgili haberleri yapanlar hakkında dava yoluna gideceğini belirtti. Buket Aydın, “Beni magazin figürü haline getirip ‘aklınızca’ haber arenasından silmeye çalışıyorsunuz. Kadına şiddetin başka bir türlüsüne maruz kalıyorum.” dedi.

Buket Aydın, katıldığı televizyon programında, 31 Mart seçim sürecinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığı söyleşideki kahkahasıyla gündem olmuştu. Kılıçdaroğlu'nun "İstanbul, Ankara, Bursa, Adana ve Mersin'i CHP'nin kesinlikle kazanacağını" söylemesinin ardından kahkaha atan Aydın, sert şekilde eleştirilmişti. CHP ise Bursa hariç Kemal Kılıçdaroğlu'nun saydığı şehirlerde belediye seçimlerini kazanmıştı.

Buket Aydın’ın açıklaması şöyle:

"Kamuoyuna...

Ben özel hayatım hakkında konuşmayacağım dedikçe siz beni çamurunuzun pisliğinizin içine çekmek için uğraşıyorsunuz. Beni çekemeyen benden nefret eden herkes kinini hasetini salak saçma haberler üzerinden kusuyor. Görüyorum ki sizi medyadaki varlığım aşırı derecede rahatsız etmiş. Beni magazin figürü haline getirip "aklınızca" haber arenasından silmeye çalışıyorsunuz. Kadına şiddetin başka bir türüne maruz kalıyorum. Haberciler arasında evliyken boşanan tek ben değilim son da ben olmayacağım. Fakat benim hayatımı abartmakta üstünüze yok. Kapalı kapılar ardında "Neler neler" döndürenler çok saygın diye övülürken ben kasıtlı olarak sürekli saldırıya maruz kalıyorum.

Bunun sebebi belli; ben bu haberleri göreyim gördükçe medyadan soğuyayım. Ama ne yazık ki bunu başaramayacaksınız. Önemli olan para karşılığı haber yapan operasyonel medya siteleri değil; izleyicidir. Halk nezdinde etkim ortadadır. Bunu nasıl devam ettirdiğimi önümüzdeki günler size gösterecektir. Masa başında eline bilgisayar alanın iftira atması bence sizlerin de içini acıtmalı zira herkesin başına gelebilir. Yasal hakkımı bu sefer sonuna dek arayacağımı belirtiyorum. İşin bundan sonraki kısmını önce Allah'a sonra avukatım Altın Mimir'e havale ediyorum."