Bulancaklılar taşocağından şikâyetçi: Heyelan korkusuyla yaşam

GİRESUN Bulancak'a bağlı Kovanlık beldesinde meydana gelen heyelanlar nedeniyle ilçe sakinleri tedirgin. Yurttaşlara göre, toprak kaymasının nedeni, bölgedeki taşocağından kaynaklanıyor. Son heyelanın 2 Ocak'ta taşocağı ile üst tarafında olduğunu belirten Bulancaklılar, mahalle yolunda derin yarıklar oluştuğunu aktardı.

Heyelan riskinin devam ettiğini dile getiren ilçe sakini Mahmut Küçük, "Öğrenciler her gün can tehlikesiyle okula gidip geliyor” dedi ve ekledi: “Bu taşocağı için defalarca eylem yaptık, gerekli yerlere başvurduk. İnceleme yapıldı ama sorun teşkil etmediği kanaatine vardılar. Bu taş ocağı çalıştığı sürece can tehlikesiyle yaşamaya devam edeceğiz. Buradan gitme şansımız ve başka yerde yaşama şansımız yok."

Düz Mahallesi'nin muhtarı Atanur Bektaş ise taşocağının kapatılmasını istediklerini belirterek, şunları söyledi: "Mahallemiz tehdit altında. 2017 yılından önce çok başvuruda bulunduk; ama bize sahip çıkan olmadı. Heyelan olan yolumuzu 14 köy kullanıyor ama buna rağmen yolumuz 15 günde açılabildi. Çünkü heyelan olan yerin üst tarafındaki yolda çatlaklar ve yarıklar oluştu."

DHA

cukurda-defineci-avi-540867-1.