Cizre Kaymakamlığı, kayyum döneminde kalan borçlar ve devredilen taşınmazların listesinin yer aldığı pankartın belediye binasından indirilmesini istedi. Önceki gün de kaymakamının talimatıyla Bulanık belediyesine asılan borç listesi indirilmişti. Mezopotamya Ajansı‘nın haberine göre, 31 Mart yerel seçimlerinde kayyum yönetimindeki belediyeyi rekor bir oy oranıyla kazanan Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) eş başkanları Mehmet Zırığ ve Berivan Kutlu, […]

Bulanık’tan sonra Cizre: Belediyenin borç pankartına müdahale

Cizre Kaymakamlığı, kayyum döneminde kalan borçlar ve devredilen taşınmazların listesinin yer aldığı pankartın belediye binasından indirilmesini istedi. Önceki gün de kaymakamının talimatıyla Bulanık belediyesine asılan borç listesi indirilmişti.

Mezopotamya Ajansı‘nın haberine göre, 31 Mart yerel seçimlerinde kayyum yönetimindeki belediyeyi rekor bir oy oranıyla kazanan Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) eş başkanları Mehmet Zırığ ve Berivan Kutlu, belediyenin borçları ve devredilen taşınmazlarının listesinin yer aldığı afişleri bir süre önce belediye binasına asmıştı.

Söz konusu afişlerde, 220 milyon 793 bin TL borç ile taşınmazların nerelere devredildiklerine dair ayrıntılara yer verilmişti.

İlçe Kaymakamlığı, belediyeyi arayarak, kayyum döneminden kalan borçların afişlerinin binadan indirilmesini istedi.

Kaymakamlığın, belediye yetkililerine, afişlerin indirilmemesi durumunda polislerin yazılı tebligatla afişleri indireceğini ilettiği öğrenildi.