HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, "Partimiz toplumsal sorunların inkarına dayanan ve çözümsüzlükten beslenen tüm siyasetlerin karşısındadır" dedi. "Bizler müzakereye ve barışa dayalı demokratik siyasetimizi en güçlü şekilde sürdüreceğiz" diyen Buldan, "Çünkü bizim için barış dünyadaki tüm makamlardan daha değerlidir" ifadelerini kullandı.

Buldan: Bizim için barış dünyadaki tüm makamlardan daha değerlidir

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

İktidarı göndereceklerini belirten Buldan, "AKP'yi göndereceğiz, ülkeyi AKP'den kurtaracağız" ifadelerini kullandı.

"Barışın sesini daha fazla yükseltme zamanıdır" diyen Buldan, şöyle devam etti: "Yasaklarla, tehditlerle, kutuplaştırmayla korku iklimine sarılan iktidar karşısında cesareti daha fazla yükseltme zamanıdır. Tecrite karşı her zamankinden daha fazla karşı çıkma ve mücade etme zamanıdır."

MUHALEFETE ÇAĞRI

Açıklamasında muhalefete seslenen Buldan, "İktidarın savaş politikaları karşısında sessiz kalarak yolsuzluk ve rant değirmenine su taşımayın. Cesur olun, net olun diyoruz!" dedi.

"Barış politikasına sahip çıkmak; ülkeye sahip çıkmaktır, yaşama sahip çıkmaktır ve halklar arası diyaloğa sahip çıkmaktır. Demokrasiye, hukuka, adalete sahip çıkmaktır" diyen Buldan, şöyle devam etti:

"AKP-MHP iktidarının sürdürdüğü savaş siyasetinin yarattığı ağır sonuçları görmeden bunlara karşı tavır almadan, Türkiye'de gerçek demokrasi ve özgürlük mücadelesini yürütmek mümkün değildir. İktidarın savaş siyaseti ülkeyi cehenneme çevirmişken, Kürt halkının yaşadığı acıları anlamadan, bu kirli siyasetin sonucu olarak ortaya çıkan detaylar düzeninde spekülasyon yapmak, AKP-MHP iktidarının tuzağına düşmek savaş siyasetini büyütmekten başka bir işe yaramayacaktır."

"ÇÖZÜMSÜZLÜKTEN BESLENEN TÜM SİYASETLERİN KARŞISINDAYIZ"

Buldan, "Partimiz toplumsal sorunların inkarına dayanan ve çözümsüzlükten beslenen tüm siyasetlerin karşısındadır. Bunun altını önemle çizmek istiyorum" vurgusunu yaptı.

Buldan, şunları söyledi: "Türkiye'de gerçek demokrasinin ve özgürlüklerin ancak ve ancak Kürt sorunun demokratik, toplumsal ve barışçıl çözümden geçtiğini savunduğumuzu da bir kez daha belirtmek istiyorum. Bizler müzakereye ve barışa dayalı demokratik siyasetimizi en güçlü şekilde sürdüreceğiz. Çünkü bizim için barış dünyadaki tüm makamlardan daha değerlidir. İnanın barış, hükümlerin en güzeldir."

ENFLASYON MESAJI

Yolsuzlukların bitmeden enflasyonun düşmeyeceğini belirten Buldan, "Bu kadar net! Bunlar enflasyonla değil, halkla, emekçilerle, kadınlarla, gençlerle, muhalif medyayla mücadele eden bir AKP-MHP zihniyeti var" ifadelerini kullandı.

Buldan, şunları ifade etti: "Liradan sıfırı attık diye sık sık övünüyor ekonomist genel başkanları olan Recep Tayip Erdoğan. Doğrudur, önce sıfırı attılar, sonra da geriye kalanı sıfırladılar! Nasıl olsa sıfırlama bunların işidir."

"Hep beraber üretecek, eşit bir şekilde adil paylaşımı sağlayacak ekonomik yaşamı kuracağız" diyen Buldan, "Açlık ve yoksulluk sınırı olmayacak, servet sınırı olacak. Çokluk içinde yokluğu yaşatan bu harami düzeni sona erdirmekte kesinlikle kararlıyız" ifadelerini kullandı.

EMEK VE ÖZGÜRLÜK İTTİFAKI

Emek ve Özgürlük İttifakı'na değinen Buldan, "Emek ve Özgürlük İttifakı, iki ittifak arasında sıkıştırılmak istenen halkımıza üçüncü bir yol açmıştır. İttifakımız özgürlük, demokrasi, adalet, barış, birlikte yaşam iddialarımızı “birlikte kazanacağız” diyerek hayata geçirmeyi başarmıştır" diye konuştu.

GENÇLERE SESLENDİ

Gençlere seslenen Buldan, "Bu ülkede 13 milyon genç var ve sizin varlığınızın kendisi zaten büyük bir güçtür. Toplumun umudu sizsiniz, sizlersiniz. Sizin itirazınız, mücadeleniz bizim mücadele dinamiğimiz, bizim umudumuz ve bizim rehberimizdir" dedi.

"BİZ KADINLAR BAŞARACAĞIZ"

"Kadınlar olarak 2023’ü kesinlikle bizler belirleyeceğiz" diyen Buldan, "Bizim onay vermediğimiz hiçbir düzen bu ülkede asla başaramayacaktır. Biz kadınlar başaracağız. 'Jin Jiyan Azadî' (Kadın, yaşam, özgürlük) sloganını tüm dünyada dalgalandıracağız" ifadelerini kullandı.

"EMEĞİN YÖNETTİĞİ BİR ÜLKEYİ BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ"

Buldan, şunları söyledi: "Değerli emekçiler, alınterinizle, emeğinizle dünyayı var eden sizlersiniz. Bu sömürü çarkını kırmak sizin elinizdedir. Sizin gücünüz, değişimin, demokratik eşit bir geleceğin gücü ve anahtarıdır. Emeğin yönettiği bir ülkeyi birlikte başaracağız."