HDP Eş Genel Başkanı Buldan, İYİ Parti lideri Akşener'in partisine yönelik açıklamalarına sert yanıt verdi. Akşener'den "Nefret tohumları saçmaktan geri durmayan bir kadın başkan var" ifadeleriyle bahseden Buldan, "Her gün HDP ve Kürtlere hakaret etmeyi kendisine görev edinmiş" ifadelerini kullandı.

Buldan'dan Akşener'e: HDP'ye ve Kürtler'e hakaret etmeyi kendisine görev edinmiş

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in partisine yönelik açıklamalarına "O 6'lı masanın içerisinde bulunan o kadın başkan, her gün HDP'ye ve Kürtler'e hakaret etmeyi kendisine bir görev edinmiş" sözleriyle tepki gösterdi.

Buldan, Ardahan'da partisinin "Halk Buluşması" etkinliğine katıldı, esnafı ziyaret etti. Buldan, Kaptanpaşa Mahallesi'nde, partisinin il başkanlığı önündeki etkinlikte yaptığı konuşmada, geçen hafta kendilerini Ardahanlıların ziyaret ettiğini, bugün de iadei ziyarette bulunduğunu söyledi.

"NEFRET TOHUMLARI SAÇIYOR"

AA'nın aktardığına göre, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in partisine yönelik açıklamalarına da yanıt veren Buldan, "O 6'lı masanın içerisinde bulunan o kadın başkan, her gün HDP'ye ve Kürtler'e hakaret etmeyi kendisine bir görev edinmiş. 'Kürt belki gün yüzü görür' diye nefret tohumları saçmaktan geri durmayan bir kadın başkan var" ifadelerini kullandı.

Buldan, şöyle devam etti: "Bu 6’lı masadaki kadın başkanın son grup toplantısında yapmış olduğu açıklamalar bir kez daha Kürt düşmanlığını ortaya koyduğunu bizlere açık açık göstermiştir. Kürt anasını görmesin, gelen ağaları, giden paşaları oldu. Biz bunu biliyoruz. Bize kumpanya kuruyor diye de iftira attılar. Oysa HDP’liler kumpanya bilmezler, HDP’lierin kumpanya bilmediğini cezaevlerinin HDP’lilerle dolu olduğunu göstererek ispat ederiz.

"ONLAR KUMPANYANIN NE DEMEK OLDUĞUNU SUSURLUK’TAN, 28 ŞUBAT’TAN BİLİRLER"

Ancak onlar kumpanyanın ne demek olduğunu Susurluk’tan bilirler onlar kumpanyanın ne demek olduğunu 28 Şubat’tan bilirler. Buradan ona vereceğimiz cevap şimdilik bununla sınırlı kalsın. Kürt düşmanlığı yaparak her gün birbiriyle yarışanlar şunu iyi bilsin ki kaybedecekler, kaybedecekler, kaybedecekler."

AKŞENER NE DEMİŞTİ?

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin 9 Kasım’daki grup toplantısında AKP heyetinin anayasa değişikliği teklifi için TBMM'de HDP'yi ziyaret etmesine ilişkin değerlendirmelerde bulunmuştu.

Akşener, açıklamasında şunları söylemişti:

"Eğer ki şimdiye kadar Sayın Erdoğan’a iktidarı müjdeleyen şey açılım süreci olsaydı; geçtim HDP’yi, bugün, PKK’yla müttefik olurdu. Biliyorsunuz, uzun zamandır AK Parti cenahı akıllarınca bizleri, HDP ile gizli ittifak kurmakla itham ediyordu. Bazı HDP’liler de bu açıklamaları tebessümle karşılayıp, bizi faşistlikle, faili meçhulcülükle suçlayacak kadar alçalıyordu. E tabi, Allah büyük. İYİ Parti’yi yaftalayanlarla İYİ Parti’yi izole etmeye çalışanlar, nihayet aynı kampta buluştu. Resim iyice netleşti, saflar belli oldu. AK Parti vekilleri, PKK’yla bir tuttukları HDP ile aynı masaya otururken utanmadılar. İşin ilginç tarafı, HDP vekilleri de genel başkanlarını tutukladığı, belediyelerine kayyum atadığı için, sabah akşam eleştirdikleri AK Parti ile aynı masaya oturmaktan zerre utanmadılar. Yaaa görüyor musunuz? Kadere bakın, kimler kimlerle yan yana geldi. Bu saatten sonra kimse, milletimize vatan-millet-beka tiratları atmaya kalkmasın. Hele demokrasi, barış ve müzakere hamasetine hiç başvurmasın. Bu makyavelist görüşme vesilesiyle artık takke düşmüş, kel görülmüştür. Bu kadar açık."