HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, HDP'nin cumhurbaşkanı adayı çıkarma kararına ilişkin konuştu. "HDP niye aday çıkarmasın? HDP’nin sizden ne farkı var? HDP bu ülkede bir irade değil mi?" diye soran Buldan, "Bir kez daha ifade etmek isterim ki HDP kendi ittifakları ile birlikte adayını çıkaracak" ifadelerini kullandı.

Buldan'dan HDP'nin cumhurbaşkanı adayı çıkarma kararı hakkında açıklama

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, bugün Iğdır’da HDP İl Başkanlığı Olağan Kongresine katıldı.

Burada açıklamalarda bulunan Buldan, "Şimdi gözlerini HDP’ye diktiler. Geçmişte partilerimizi kapattılar ama o partilerin yerine yenileri açıldı, daha da büyüdü, daha da genişledi, siyasetine ve mücadelesine devam etti. Onlar zannediyorlar ki HDP’yi kapatırsak HDP çalışmayacak, HDP’ye oy veren milyonlar evlerinde oturacak, sadece seyirci olacak. Onlar hayal dünyasında yaşamaya devam etsinler, HDP'nin kapatılmayacağını, demokratik siyasetine devam edeceğini ve HDP’nin her anlamda ülke siyasetinde yer alacağını bu ülkeyi yönetenlere buradan bir kez daha iletmek istiyoruz. HDP sadece bir binadan ibaret değildir ki kapısına kilit vurduğunuzda kapatılacak bir parti haline gelsin" diye konuştu.

“ŞİMDİ GÖZLERİNİ HDP’NİN ALDIĞI HAZİNE YARDIMINA DİKTİLER”

"Şimdi gözlerini HDP’nin aldığı Hazine yardımına diktiler" diyen Buldan, "Halkımızın vergileriyle bize verilen Hazine yardımını bloke eden anlayışa bu kürsüden şunu ifade etmek isterim, siz halkımızın, milyonların iradesine asla bloke koyamazsınız, bu iradeyi asla engelleyemezsiniz, asla bizi demokratik siyasetten geri döndüremezsiniz" ifadelerini kullandı.

Buldan, şöyle devam etti: "Bütün bu haksızlık ve hukuksuzlukların siyasi kararlar olduğunu ve asla hukukla ilgisinin olmadığını hepimiz çok iyi biliyoruz. Onların amacı HDP’siz bir Türkiye, bir parlamento yaratmak ama bunu gerçekleştiremeyeceklerini, bizim HDP olarak her seçimde oylarımızın yükseldiğini ve daha güçlü bir şekilde seçimlerden çıktığımızı bilmelidirler."

CUMHURBAŞKANI ADAYI AÇIKLAMASI

HDP'nin cumhurbaşkanı adayı çıkarma kararına ilişkin konuşan Pervin Buldan, "Herkesin gözü HDP’de yani bizde, aday çıkaracak mı çıkarmayacak mı? Millet İttifakını destekleyecek mi, desteklemeyecek mi? HDP’nin stratejisi yerel seçimlerdeki gibi mi olacak yoksa yeni bir hedefi mi var, yeni bir strateji mi belirlenecek? Dün Kars'ta bir açıklama yaptım, HDP kendi adayını açıklayacak ve kendi adayıyla seçimlere girecek dedim, dünden beri tartışılan tek mesele HDP’nin aday çıkarıp çıkarmayacağı meselesi" dedi.

Buldan, şunları kaydetti: "HDP niye aday çıkarmasın? HDP’nin sizden ne farkı var? HDP bu ülkede bir irade değil mi? HDP bir siyasi parti değil mi, seçimlere girme hakkı var mı yok mu? Bu ülkeyi değiştirme ve dönüştürme iradesine sahip mi değil mi? Bütün bunları göz önünde tutarak bir kez daha ifade etmek isterim ki HDP kendi ittifakları ile birlikte adayını çıkaracak."