HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan partisinin grup toplantısında konuştu.

Buldan: Demirtaş, yaşadığı sağlık problemini bizimle paylaşmadı

Partisinin grup toplantısında konuşan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, "Demirtaş, yaşadığı sağlık problemini cezaevine giden arkadaşlarımızla ve avukatlarla paylaşmamıştır" dedi.

'HUKUKSUZCA CEZAEVİNDE TUTULAN ARKADAŞLARIMIZ TAHLİYE EDİLMELİDİR'

Hukuksuz bir şekilde cezaevinde tutulan HDP'lilerle ilgili konuşan Buldan, "Hukuksuzca cezaevinde tutulan Demirtaş, Yüksekdağ ve tutuklu tüm milletvekili, belediye eş başkanı arkadaşlarımız ve yine hasta tutsaklar derhal tahliye edilmelidir" dedi.

'KADIN CİNAYETLERİ İKTİDAR VE YARGININ SORUMLULUĞUNDADIR'

Kadın cinayetleri ile ilgili olarak da konuşan Buldan, "Yargı iktidarın işlerini takip etmekten, kadın cinayetlerini takip etmeye fırsat bulamıyor" dedi. Buldan kadın cinayetlerinin iktidar ve yargının sorumluluğunda olduğuna dikkat çekti.

Buldan, "Eskişehir'de Ayşe Tuba Arslan 6 ay önce ayrıldığı kişinin satırlı saldırısı sonucu ne yazık ki hayatını kaybetti. Saldırgan hakkında 23 kez şikâyette bulunmasına rağmen takipsizlikle sonuçlandılar. Tanık yokluğu gerekçesiyle kadını talebi yerine getirilmemiş. Oysa delil de ortada, fail de ortada. Muhalif herkesi aldığı nefese kadar takip eden yargı adım adım yaklaşan kadın cinayetlerine takipsizlik kararı veriyor. 10 kişi Kızılay'da toplansa zanlıları protesto etse etrafını polis sarar. Kadın cinayetleri devletin, iktidarın ve yargının sorumluluğundadır. Kadınları koruması getiren İçişleri Bakanlığı görevini yerine getirmemektedir" diye konuştu.