HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar, PKK lideri Abdullah Öcalan’la görüşme talebiyle Adalet Bakanlığı’na başvurdu.

Buldan ve Sancar, Öcalan'ı ziyaret etmek için Adalet Bakanlığı’na başvurdu

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar, İmralı F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde olan PKK lideri Abdullah Öcalan’la görüşmek için Adalet Bakanlığı’na başvurdu. Yapılan başvuruyu, HDP Sözcüsü Ebru Günay, partinin Genel Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısında duyurdu.

Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre, HDP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Üyesi ve Abdullah Öcalan’ın yeğeni Ömer Öcalan ile Parti Sözcüsü Ebru Günay da başvuruda bulunan isimler arasında yer aldı. Adalet Bakanlığı’na yapılan başvuruda, İmralı Ada Cezaevi’ne ziyaret talep edildi.

Günay, Adalet Bakanlığı’nın yapılan başvuruya yanıt vermesi çağrısında bulundu.

‘İNKARCI AKLIN İLK İŞİ ÖCALAN’A TECRİT UYGULAMA’

Türkiye’nin ağır bir yönetim krizinden geçtiğini belirten Günay, “Demokrasi askıya alınmış, adalet adına hiçbir şeyin bırakılmadığı, temel hak ve özgürlüklerin her gün saldırıya uğradığı, yoksulluğun insanları intiharın eşiğine getirdiği bir tablo ile karşı karşıyayız. Gençler yurtsuz, kadınlar her türlü saldırıya maruz bırakılıyor. AKP/MHP iktidarı adeta bir savaş iktidarı haline gelmiş durumdadır. Hem içeride hem dışarıda savaş politikaları iktidarın kendini ayakta tutmak için kullandığı argümana dönüştürülmüştür” dedi.

Günay, “Bu düşmanca siyaset esasen İmralı tecrit sistemi ile başlatıldı. Sayın Öcalan çözüm ve barış için yıllarca çözüm önerileri geliştirdi, bu önerilerini hem kamuoyuna hem de İmralı görüşmeleri sürecinde ilgili muhataplara sundu. Büyük, halklar barışını sağlayacak, Türkiye'yi demokratikleştirecek ve Kürt sorunu çözecek bu görüşler şimdi iktidar tarafından derin bir tecride alınmış durumdadır. Savaş siyasetinin sürdürülmesi için, inkar siyasetinin devam ettirilmesi için, AKP-MHP iktidarının faşizmi kurumsallaştırmak için, yaptıkları ilk iş Sayın Öcalan'ın tecrit edilmesi oldu” diye konuştu.

"KÜRT SORUNU ÇÖZÜMÜNÜ GÜNDEMLEŞTİRMEK İÇİN BAŞVURU YAPTIK"

Günay, şunları söyledi:

“Gemlik yürüyüşü esasen çözümün yolunu göstermek için gerçekleşti. 9 Ekim komplosunu bu yüzden halkımızla beraber protesto ettik. Bu çerçevede sürdürülen savaş siyasetine karşı çözümü tartışmak, Kürt sorunun demokratik çözümünü gündemleştirmek için eş başkanlarımız Pervin Buldan ve Mithat Sancar, MYK üyemiz Ömer Öcalan ve benim de içinde bulunduğum heyet bugün itibarıyla İmralı adasına bir ziyaret talebi ile Adalet Bakanlığı’na başvuru yaptık.

Başvurumuza olumlu cevap verilmesi için Adalet Bakanlığı'na buradan çağrımızı yeniliyoruz. Çünkü herkesin bildiği üzere İmralı’da Sayın Öcalan’la görüşme ve diyalog kanallarının açıldığı dönemler, Türkiye’de Kürt sorunun barışçıl çözümünün tartışılabildiği ve demokrasi kültürünün yükseldiği dönemlerdir.”