AKP'nin kuruclarından Bülent Arınç, eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş cinayetiyle ilgili AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sözlerini aktardı: "Sayın Cumhurbaşkanımızın yakınlarından aldığım bilgiye göre bu hadiseden fevkalade üzülmüş, 'Bunu araştırıp bulacaksınız, bana sonucunu getireceksiniz' demiş."

Bülent Arınç, Erdoğan'ın Sinan Ateş cinayetine ilişkin sözlerini aktardı

AKP'nin kuruclarından eski Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı ve eski Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bülent Arınç, eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş cinayeti ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Habertürk'te katıldığı programda soruları yanıtlayan Arınç, "Rahmetli Sinan Ateş'i tanımam. Vefatıyla beraber içimiz yandı. İki tane masum yandı, bir eşin feryatlarını karşılıksız bırakmam mümkün değil. Bu tür olaylarda bizim herhangi bir şey söylememiz doğrudan, bir tarafta yer aldığımızı söylememiz, birileri tarafından istismar edilebiliyor" dedi.

Arınç, şöyle devam etti: "Bir müslüman olarak arkasından fatihaları, yasinleri okuduğumu söyledim. Bu konuda yorum yapmak istemedim. Tam da olayın üzerine gidilirken 'sen ne karışıyorsun' deyip hazırda bekleyen insanlar var. Bunlar küfür ve hakaret timleridir. Nerede olduklarını herkes bilir. Orada bir Erbakan hocamızın örneğini verdim. Böyle hususlarda derdi ki, mesela bu kardeşimizin vefatında diyelim, hakikaten bu alçakça cinayet, ama burada savcılık soruşturma açtı."

ERDOĞAN'IN SÖZLERİNİ AÇIKLADI

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın cinayetle ilgili sözlerini aktaran Arınç, "Benim için teminat şudur. Sayın Cumhurbaşkanımızın yakınlarından aldığım bilgiye göre bu hadiseden fevkalade üzülmüş, 'Bunu araştırıp bulacaksını, bana sonucunu getireceksiniz' demiş" ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN'IN ADAYLIĞI

Erdoğan'ın cumhurbaşkanı adaylığı tartışmasına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Arınç, "Sayın Ahmet Necdet Sezer'in görevi bitmişti. 4-5 ay daha sayın Sezer Cumhurbaşkanlığını sürdürdü. O gün Sezer'e bir şey demeyenler vardır. Anayasa'nın 116. maddesi halen yürürlükte. Sayın Cumhurbaşkanı bu seçimde, ki 1 ay önceye alınmış seçim, bence adaylığını koyabilir" ifadelerini kullandı.

Arınç, şunları söyledi: "Buna karşı çıkılmasını muhalefet açısından doğru bulmam. Meydana çıkarken baş pehlivan gibi çıkarsınız. Aday olamazsınız diye mazeretler üretirken, bir kısmı hukuki, bir kısmı siyasi. Seçim kanunu 'Nisan ayından önce olursa biz de seçime varız' demişti Altılı Masa. Cumhurbaşkanı 14 Mayıs'ı, Bahçeli de 14 Mayıs'ı işaret etti. Bu tarihte yeni seçim kanunu uygulanır diye düşünüyorum. Bu benim şahsi düşüncem. Hukuki, siyasi görüşlerine önem verdiğim Taha Akyol, Fehmi Koru da 'kesinlikle aday olamaz' konusunda. Beni bağışlasınlar. Yeni seçim kanunda geçerli olduğu kanaatindeyim."

14 MAYIS YORUMU

Erdoğan'ın seçim tarihi olarak 14 Mayıs'ı işaret etmesine değinen Arınç, "14 Mayıs'ın arkasında çok durduk. Sayın Cumhurbaşkanımız 'Yeter artık, söz de karar da milletindir' dedi. Biz bu seçimle çok seçim kazandık. O günün otokratik rejimine karşı Menderes ve arkadaşlarının 'Yeter söz milletindir' sloganıydı. Bugün bunu tekrar kullanacağız gibi düşünüyorum. 14 Mayıs'ı isteyen istediği şekilde konuşabilir, önemli olan milletin vereceği karar" dedi.