Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mustafa Akış, eski Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı ve AKP'nin kurucularından olan Bülent Arınç'ın "‘Kral çıplak’ demenin zamanıdır" açıklamasına tepki gösterdi. Akış, "Daha dün Ak Parti’nin Kızılcahamam kampı oldu. Söz konusu kişi kurucu sıfatıyla oradaydı. Arkadaş madem öyle, orada 'kral çıplak' deseydin ya. Artık bıkkınlık geldi. Mütevaziliğe sarıp sarmalanmış kibir gösterisi" ifadelerini kullandı. AKP'li Mehmet Metiner de Arınç'a sert tepki göstermiş, "Bülent Arınç’ın ismini duymak istemiyoruz, yeter artık. Onu partide tutanlara da yazıklar olsun diyorum" demişti.

Bülent Arınç'ın 'Kral çıplak demenin zamanıdır' açıklamasına Saray'dan tepki
Fotoğraf: AA

AKP 24. Dönem Konya Milletvekili ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mustafa Akış, eski TBMM Başkanı ve AKP kurucularından Bülent Arınç'ın "Öksürmenin zamanıdır, bağırmanın zamanıdır, 'kral çıplak' demenin vaktidir" açıklamasıyla ilgili sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak tepki gösterdi.

Akış, "Bir şey demeyeyim diyorum da insan duramıyor. Daha dün Ak Parti’nin Kızılcahamam kampı oldu. Söz konusu kişi kurucu sıfatıyla oradaydı. Arkadaş madem öyle, orada 'kral çıplak' deseydin ya. Artık bıkkınlık geldi. Bu kaçıncı? Mütevaziliğe sarıp sarmalanmış kibir gösterisi" diye yazdı.

"KENDİ POZİSYONLARINI GÜÇLENDİRMEK İÇİN YAPTIKLARI O KADAR BELLİ Kİ"

"Bir de şöyle bir huy türedi" diyen Akış, "Bazı kimseler var. Güncel meselelerde açıklamalarıyla sözüm ona vicdanı temsil eden akil adam rollerine bürünüyorlar. Bunu kendi pozisyonlarını güçlendirmek için yaptıkları o kadar belli oluyor ki. Herkesi kör, alemi sersem sanmaya gerek yok" ifadelerine yer verdi.

NE OLMUŞTU?

"Türk Demokrasi Vakfı; Yeniden" başlıklı toplantıya katılan Arınç, AKP’li milletvekillerinin toplantıya katılım göstermemesini eleştirmişti.

"Tatlı su balığı siyasetçileri var, suya sabuna dokunmadan" ifadelerini kullanan Arınç, şunları kaydetmişti:

"Majestelerinin gazetecileriyle bazen baş başa gelirler havanın güzelliğinden suyun berraklığından bahsederler. O sırada da bazı ufak tefek şeyler konuşurlar. Zannedersiniz ki bir şey söyledi. Majestelerinin gazetecilerine havanın güzelliğinden, suyun berraklığından bahsetmek yeterli değil. Öksürmenin zamanıdır, bağırmanın zamanıdır, 'kral çıplak' demenin zamanıdır."

METİNER DE TEPKİ VERMİŞTİ

AKP'li Mehmet Metiner de Bülent Arınç'a tepki gösteren isimlerden biri olmuş, TV100 ekranlarında katıldığı programda yaptığı açıklamada, ''Bizim gönlümüzde bir yeri kalmamıştır. İnşallah partimizden de ihraç olur gider. Bülent Arınç’ın ismini duymak istemiyoruz, yeter artık. Onu partide tutanlara da yazıklar olsun diyorum. Kim olurlarsa olsunlar'' demişti.

Arınç'ın ''Majestelerinin gazetecileri var, havanın suyun berraklığından bahsederler 'kral çıplak' demenin vaktidir'' sözlerine atıfta bulunan Metiner, ''Biz kral çıplak demeyi bilecek kadar yürek sahibi insanlarız. Bülent Arınç'ın yüreği varsa o aşağılık lafları edeceğine buyursun gelsin tv100’de karşılıklı konuşalım. En az onun kadar müktesabatımız var bizim. Mücadele tarihimizde geçmişimizde. Başkalarına ayar çekmeye çalışmasın, haddini bilsin. Gerçekten hadsizlikte sınır tanımamaya başladı'' şeklinde konuşmuştu.