Hannover Alevi Toplumu Derneği’nde düzenlediği “Kriz sürecinde Sol çıkış” konulu konferansa katılan SOL Parti’nin Parti Meclis Üyesi Bülent Forta, “Bunlar gitmemek için her türlü işleri yapacaklar. Bunun için sol ve muhalefet güçlerinin birliği çok önemlidir” dedi.

Bülent Forta: Gitmemek için her türlü işi çevirecekler

BirGün HANNOVER

Kuzey Almanya Bölgesi’nin Hannover Alevi Toplumu Derneği’nde düzenlediği “Kriz sürecinde Sol çıkış” konulu konferansa katılan SOL Parti’nin Parti Meclis Üyesi Bülent Forta, Türkiye’de krizin gün geçtikçe derinleştiğini, AKP’nin de artık ülkeyi yönetemediğini söyledi.

AKP’nin Fetullahçılar ile beraber İslamcı bir rejim inşa ettiğini kaydeden Forta, “Yirmi yıldır ülkeyi karanlığa götürüyorlar. Baskı, anti demokratik uygulamalar yoğunlaşıyor. Bir korku dünyası yarattılar. Kimse şunu beklemesin: Bu zihniyet ah deyince gidecek. ‘Seçimle bunları göndereceğiz’ rehavetine de kapılmasın. Bunlar gitmemek için her türlü işleri yapacaklar. Bunun için sol ve muhalefet güçlerinin birliği çok önemlidir” dedi.

İLKESİZ BİRLİK İSTEMİYORUZ

Son günlerde kamuoyunda gündeme gelen birlik tartışmalarıyla ilgili “İlkesiz seçim birliği olmamalıdır. Bize sunulan bu seçim birlikteliklerini kabul etmiyoruz” yönünde net ifadeler kullanan Forta konuşmasını şöyle sürdürdü: “SOL Parti aylardır sokaklarda korku çemberine kırmak için çalışmalar yapıyor. Dört aylık Karadeniz çalışmalarından sonra Trabzon’da pek çok kişinin ‘yapamazsınız’ dediği, görkemli mitingi gerçekleştirdik. İstanbul ve İzmir mitinglerini düzenledik. Bugün de elektrik zamlarını protesto için sokaklardayız. Hayatın her alanında olmaya devam edeceğiz.”

MEZARLARI BAŞINDA ANILDILAR

Diğer yandan Bülent Forta ve SOL Partililer, bir süre önce hayata veda eden Ali Dayı (İbrahim Sevimli), Metin Küreci ve İlyas Yıldızalan’ı mezarı başında anıldılar. Anma töreninde “Onları anmak sadece ölüm yıl dönemlerinde değil, onların mücadelelerine sahip çıkmak ve yaşatmakla anlam kazanır” vurgusu yapıldı.