Bülent Korkmaz fark yaratıyor

Ligin 7. Haftası takımını sırtlayan oyuncu ve şık gol vuruşu sayısı fazla olunca aralarından en iyisini seçmek de kolay olmadı. Haftanın golü olarak Hugo Rodellaga’nın röveşatası diğerlerinin bir adım önüne geçerken, Sivassporlu Robinho da burun farkıyla haftanın oyuncusu olmayı başardı. Haftanın takımı Fenerbahçe karşısında ilk galibiyetini net bir skorla alan Rizespor olurken, haftanın teknik direktörü Antalyaspor’u küllerinden doğuran Bülent Korkmaz oldu.

Haftanın açılış maçında evinde Erzurumspor’u tek golle mağlup eden Galatasaray liderlik koltuğuna oturdu. Galatasaray direk oyunu ne kadar iyi oynuyorsa set oyununda da o kadar zorlanıyor. Oyunu kendi yarı sahasında kabul eden Erzurum karşısında da set oyununda epey zorlandılar. Kilidi açan gol 74’te duran top organizasyonuyla geldi. Haftayı puansız kapatan Erzurumspor 7 hafta sonunda 2 puanla ligin dibine yerleşmiş durumda. Mehmet Özdilek ile anlaşan Doğu Anadolu temsilcisi milli araya girmeden önce Alanyaspor’u konuk edecek. Yeni takımının başında ilk maçına çıkacak olan Özdilek için dişine göre bir rakip ve harika bir zamanlama…

Trabzonspor evinde Kasımpaşa karşısında 2-0 yenik duruma düşmesine rağmen Burak Yılmaz ve Hugo Rodallega’nın ikişer golüyle haftanın geri dönüşüne imza attı. İki farklı geriye düşüp reaksiyon göstermek takdire şayan ancak kendi evinde iki gol yemek bir o kadar düşündürücü. Kasımpaşa’da bu mağlubiyetin ardından Kemal Özdeş ile yollar ayrıldı.

Memlekette başarı cezasız kalmıyor. Geçtiğimiz sezon gündeme gelen ancak ötelenen ayrılık Trabzon maçının ardından netleşti. Kasımpaşa’nın yeni teknik direktörü Mustafa Denizli oldu. Tecrübeli teknik adam en son Eskişehirspor’u çalıştırmış, EsEs play off finalinde penaltı atışları sonunda Göztepe’ye kaybettikten sonra başka takım çalıştırmamıştı.

Alanyaspor kaptanı Efecan Karaca önderliğinde kazanmaya devam ediyor. Geçtiğimiz sezonlarda Love ve Emre’nin gölgesinde kalan Efecan, bu sezon tüm yükü omuzlamış durumda. Bu sezon Alanyaspor formasıyla 6 maça çıkan Isaac Sackey, iki kere kırmızı kart görmeyi başardı. Her şey Alanya’nın istediği gibi giderken Sackey yüzünden son 20 dakikayı 10 kişi oynamak zorunda kaldılar. Yeniden Akhisar’ın başına geçen Cihat Arslan ilk maçında sahadan istediği skoru alamadı.

Karious güven veriyor, Pepe-Vida ikilisi iyice oturdu, Medel sol bekte hiç sırıtmadı, Quresma ışıldıyor, Love nihayet gol attı. Beşiktaşlıların yüzünün güldüğü bir haftayı geride bıraktık. Sadece galibiyet değil, oynanan oyun da bunda etkili oluyor. Oğuzhan ve Ljajic ikilisinin oyuna daha fazla dahil olması ve daha fazla sorumluluk almasıyla Beşiktaş izleyenlere Şenol Güneş’in ilk zamanlarındaki keyfi vermeye başlayacak. Kayserispor’a Fenerbahçe galibiyeti yaramadı. Kadıköy’deki zaferin ardından oynadıkları üç maçı da 2-0 kaybettiler. Beşiktaş karşısında oyunun hiçbir evresinde gol atmaya muvaffak olabilecek gibi gözükmeyen Kayseri’nin üçüncü bölgedeki sıkıntısına çare bulması gerekiyor. Oynadığı 7 maçın 5’inde skor üretemeyen bir takımın hedeflerine ulaşması da mümkün değil.

Sivasspor evinde Robinho’nun attığı gollerle Bursaspor’u 2-0 mağlup ederek 5 maçlık galibiyet hasretine son verdi. Kredisini tüketmeye başlayan Tamer Tuna’ya nefes aldıran bir galibiyet oldu. Ligin ilk altı haftasında dikine ve istekli oynayan ve sonuç ne olursa olsun taraftarlarının takdirini toplayan Bursaspor, Sivas’ta tanınamayacak haldeydi. Mağlubiyetin ardından Yusuf Erdoğan ve Furkan Soyalp’ın kadro dışı bırakılması, Samet Aybaba’nın da sahadaki oyundan memnun olmadığını gösteriyor.

Göztepe ile Konyaspor arasında yağmur sebebiyle ağırlaşan zeminde oynanan maçın galibi ev sahibi takım oldu. Transferin son gününde takıma katılan Jerome’nin ilk golünü attığı karşılaşmada Yasin Öztekin bir gol bir asistlik performansıyla göz doldurdu. Yasin Göztepe’nin son üç maçında 6 gole (4 gol 2 asist) doğrudan katkı yaptı. Bireysel hataların kurbanı olan Konyaspor haftayı puansız kapatsa da iki farklı geride olmasına rağmen oyun disiplinini koruyarak izleyenlerin takdirini kazandı. Maçın son anlarında gelen gol de oynanan oyunun teselli ikramiyesi oldu.

Sezon başlarken en güçlü küme düşme adaylarından biri olan Antalyaspor, Bülent Korkmaz yönetiminde rüya gibi bir lig başlangıcı yaptı. Deplasmanda Ankaragücü’nü tek golle geçen Antalyaspor, gelecek hafta evinde misafir edeceği Galatasaray’ı mağlup ederse milli maç arasına lider girme olasılığı var. Futbolun büyüsü bu tahmin edilemezlik olsa gerek. Sakat ve cezalısı bol olan Ankaragücü, kadro derinliği kurbanı oldu. Başkent temsilcisi evinde hesaplamadığı bir mağlubiyet alsa da önceki haftalarda topladığı puanlar sayesinde hâlâ kredisi var. Ancak SüperLig rehavet kaldıracak bir platform değil.

Malatyaspor ile berabere kalan Başakşehir liderliği Galatasaray’a kaptırdı. SüperLig takımları Başakşehir’e karşı artık başka bir oyun oynuyor. Başakşehir de buna paralel başka bir oyunun peşinde. Abdullah Avcı her sezon takımının oynadığı oyunun geliştirmeyi başarsa da proje takımlarının geleceği olduğunu düşünmüyorum. Şampiyonluk adayı olan bir takım kendi evinde sıradan bir Anadolu takımıyla oynadığı maçta rakibi kadar taraftarı tribüne çekemiyorsa hangi kupayı kazanırsa kazansın kalıcı olmayı başaramaz.

bulent-korkmaz-fark-yaratiyor-516249-1.