Bulgaristan'da 2 Nisan'da yapılacak erken genel seçimlerde Türkiye'deki çifte vatandaşlar için de 23 ilde 162 sandık kurulacak. Bulgaristan’daki genel seçimler için Türkiye dahil 62 ülkede oy kullanılabilecek.

Bulgaristan'daki erken seçimler için Türkiye'de 23 ilde sandık kurulacak
Fotoğraf: AA

Bulgaristan'da halk, 2 yıl içinde 5'inci kez 2 Nisan'da sandık başına gidiyor.

Son yıllarda seçimlere katılım oranının düşük olması ve Bulgar vatandaşlarının seçim yorgunluğu nedeniyle 2 Nisan seçimlerine katılımın düşük olması bekleniyor. Dolayısıyla Bulgaristan dışında yaşayan vatandaşların seçime yüksek oranla katılımının, hükümetin kurulmasında yapıcı bir rol oynayacağı düşünülüyor.

Bulgaristan vatandaşları, 2 Nisan'daki erken genel seçimlerde Türkiye dahil 62 ülkede oy kullanabilecek. Bulgaristan'daki erken genel seçimlerde çifte vatandaşların oy kullanabilmeleri için Türkiye'deki 23 ilde 162 sandık kurulacak.

Bursa, İstanbul ve İzmir gibi çifte vatandaşların yoğun yaşadığı illerin yanı sıra Uşak'ta da çifte vatandaşlar, bu seçimde ilk kez bulundukları ilde oy kullanabilecek. Türkiye'deki çifte vatandaşlar için sandıklar TSİ 7'de açılacak, 20.00'de kapanacak.

Bulgaristan'da yapılacak olan erken genel seçimlerde 21 parti ve koalisyon yarışacak.

(AA)