BÜMED yerinde kalmalı
Fotoğraf: AA

Umut Can FIRTINA

Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Derneği (BÜMED), rektörlüğün derneğin üniversite içindeki sosyal tesislerinin sözleşmesini yenilenmemesi kararına tepki gösterdi. Mezunlar, kendi yaptırdıkları binadan çıkarılmalarına karşı imza kampanyası başlattı. Kararı BirGün’e değerlendiren BÜMED YK Başkanı Hülya Cesur “BÜMED katkı sağlayabilmek için kampüste kalmalı” dedi.

Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü imzasıyla 7 Ocak’ta tüm üniversitenin mezunlarına gönderilen bir e-postada mezunların katkı ve bağışlarıyla inşa edilen Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Derneği’nin (BÜMED) kira sözleşmesinin yenilenmeyeceği duyuruldu.

Rektörlüğün kararı üzerine acil toplanan BÜMED Yönetim Kurulu’nun yaptığı açıklamada “Boğaziçi Üniversitesi’ne 40 milyon doların üzerinde bağış yapan, sayısız öğrenciye burs imkânı sağlayan, mezunlara iş imkânı sunan, akademisyenlerin araştırma giderlerinden konut ihtiyaçlarına kadar birçok soruna çözüm üreten BÜMED’in okul kampüsündeki varlığına son verilmiş olacak. Alınan kararı bu ortak akıl kültürüne bir saldırı olarak yorumluyoruz” denildi. Açıklamada imza kampanyası başlatıldığı belirtilerek “İlkelerimize sahip çıkmak için 15 Ocak’ta BÜMED’de buluşalım” denildi.

VARLIĞINI SÜRDÜRMELİ

BÜMED Yönetim Kurulu Başkanı Hülya Cesur, mezunların öğrenci ve akademisyenlerle birlikte kullandığı, birçok öğrencinin hayatını değiştiren tesislerin tahliyesi kararının iptali için ellerinden geleni yapacaklarını belirterek şunları söyledi: “Hukuki süreci başlattık. 30 yıldır birçok farklı yönetim ve rektörle çalışan, Boğaziçi’nin uluslararası sıralamada daha da yükselmesi için tüm kaynaklarını seferber eden BÜMED’in, katkısını bu yönetime rağmen sağlayabilmek için kampüste kalmasına kritik ihtiyaç var. Başlattığımız kampanyaya ilk 24 saat içinde 5000’e yakın imza geldi. Konuya tepkili olan ve bu kararı kabul etmeyen birçok kişinin desteğini alıyoruz. Aldığımız bu destekle mezunların kendi yaptırdıkları tesis ve kampüs içindeki varlığını sürdürmesi ve uğradığımız bu haksızlığa son verilmesi için sonuna kadar mücadele edeceğiz.”