Bundesliga'nın 27. hafta bugün oynanan dört karşılaşmayla devam etti. Borussia Dortmund deplasmanda Wolfsburg'u 2-0 yenerek zirve takibini sürdürdü

Bundesliga'da günün sonuçları

Bundesliga'nın 27. hafta bugün oynanan dört karşılaşmayla devam etti.

Borussia Dortmund deplasmanda Wolfsburg'u 2-0 yenerek zirve takibini sürdürürken Bayer Leverkusen deplasmanda Borussia Mönchengladbach'ı 3-1 yenerek puan tablosunda rakibinin önüne geçti. Küme düşme hattında yer alan Werder Bremen, Freiburg deplasmanında kritik bir galibiyete imza attı. Paderborn ile Hoffenheim berabere kaldı.

DORTMUND ZİRVE TAKİBİNİ SÜRDÜRDÜ

Zirve takibini sürdüren Borussia Dortmund, deplasmanda Wolfsburg'u 2-0 mağlup etmeyi başardı.

Mücadelenin 32. dakikasında Guerreiro'nun golüyle 1-0 öne geçen Dortmund, ilk yarıyı da bu sonuçla kapattı. Türk asıllı Alman oyuncu Emre Can, 46. dakikada oyuna dahil oldu. 78. dakikada Hakimi'nin sayısıyla Borussia Dortmund farkı 2'ye çıkarırken ev sahibi ekipte Felix Klaus, 82. dakikada kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı. Borussia Dortmund bu sonuçla puanını 57'ye çıkarırken 2. sıradaki yerini korudu. Wolfsburg ise 39 puanla 6. sırada kaldı.

LEVERKUSEN'DEN DEPLASMANDA 3 GOLLÜ GALİBİYET

Bayer Leverkusen, Mönchengladbach'ı deplasmanda 3-1 mağlup ederek puanını 53'e çıkardı.

Havertz'in 7. dakikadaki golüyle ilk yarıyı 1-0 önde kapatan Leverkusen, 52. dakikada kalesinde golü gördü. Thuram'ın sayısıyla Mönchengladbach eşitliği yakalarken, Leverkusen 58'de Havertz'in penaltıdan attığı golle bir kez daha öne geçti. Maçta son sözü ise 81. dakikada Sven Bender söyledi. Bender skoru 3-1'e getiren isim olurken golün asisti de Kerem Demirbay'dan geldi. Bu sonuçla Leverkusen ligde 53 puanla 3. sıraya yükselirken. Mönchengladbach ise 52 puanla 4. sıraya geriledi kaldı.

Öte yandan tribünlere yaklaşık 13 bin taraftarın kartondan fotoğrafı yerleştirildi.

bundesliga-da-gunun-sonuclari-735368-1.

BREMEN'DEN KRİTİK GALİBİYET

Küme düşme hattında yer alan Werder Bremen, Freiburg deplasmanında 1-0 kazanarak kritik bir galibiyete imza attı.

Bundesliga'da düşmeme mücadelesi veren Werder Bremen, Freiburg deplasmanında önemli bir galibiyete imza attı. 37 puanla 7. sırada bulunan Freiburg karşısında 1-0 kazanan Bremen, 3 puana Bittencourt'un 19. dakikada attığı golle uzandı. Misafir takımda Philipp Bargfrede, 88. dakikada ikinci sarı karttan kırmızı kartla oyun dışında kaldı. 1 maçı eksik bulunan Werder Bremen, bu sonuçla puanını 21 yaptı ve küme düşmemek için umutlarını artırdı.

bundesliga-da-gunun-sonuclari-735367-1.

PADERBORN İLE HOFFENHEİM BERABERE KALDI

Paderborn, sahasında Hoffenheim ile 1-1 berabere kaldı.

Karşılaşma çok hızlı başlarken konuk ekip Skov'un golüyle 4. dakikada öne geçti. Paderborn ise bu gole 9. dakikada Srbeny ile yanıt verdi. Ev sahibi takım maç boyunca 5 oyuncu değişikliği hakkını kullanırken, Hoffenheim 3 değişiklik yaptı. 90 dakikanın 1-1 sona ermesiyle Paderborn puanını 18'e yükseltti ve son sıradan kurtulamadı. Hoffenheim ise 36 puana çıkarak 9. sıradaki yerini korudu.

bundesliga-da-gunun-sonuclari-735369-1.