Bundesliga, Premier Lig ve La Liga'da sezon açıldı. Gecenin dikkat çeken sonucu 74 yıl sonra Premier Lig'e yükselen Brentford'ın Arsenal'i 2-0 yenmesi oldu.

Bundesliga, Premier Lig ve La Liga'da yeni sezon başladı: İşte sonuçlar

Almanya Birinci Futbol Ligi (Bundesliga), İspanya Birinci Futbol Ligi (La Liga) ve İngiltere Premier Lig'inde sezon açıldı.

74 yıl sonra Premier Lig'e yükselen Brentford Arsenal'i yendi, Bundesliga'da Bayern Münih deplasmanda Mönchengladbach ile berabere kaldı, La Liga'da ise Valencia, sahasında Getafe'yi 1-0 mağlup etti.

MÜNİH BERABERE KALDI

Bundesliga'da 2021-22 sezonu açılış maçında Bayern Münih, deplasmanda Mönchengladbach ile 1-1 berabere kaldı.

Son şampiyon Bayern Münih, Borussia Park'ta oynanan mücadelenin 10. dakikasında Alassane Plea'nın golüyle 1-0 geriye düştü.

Bavyera ekibi, 42. dakikada Polonyalı yıldızı Robert Lewandowski ile skora dengeyi getirdi ve ilk yarı 1-1 berabere tamamlandı.

İkinci yarıda iki takımın da çabaları sonucu değiştirmedi ve taraflar sahadan birer puanla ayrıldı.

ARSENAL YENİLDİ

İngiltere Premier Lig'in 2021-22 sezonu açılış maçında Arsenal, deplasmanda Brentford'a 2-0 yenildi.

74 yıl sonra Premier Lig'e yükselen Brentford, 22. dakikada Sergi Canos ve 73. dakikada Christian Norgaard'ın golleriyle galibiyete uzandı.

​​​​​​​Brentford'da forma giyen ve yedek kulübesinde görev bekleyen milli futbolcu Halil Dervişoğlu, bu maçta şans bulamadı.

Arsenal'in yıldızları Pierre-Emerick Aubameyang ve Alexandre Lacazette, rahatsızlıkları nedeniyle Brentford maçının kadrosunda yer almadı.

VALENCİA SEZONUN AÇILIŞ MAÇINDA KAZANDI

La Liga'da 2021-22 sezonu açılış maçında Valencia, sahasında Getafe'yi 1-0 mağlup etti.

Mestalla Stadı'nda oynanan karşılaşmada ev sahibi takıma galibiyeti getiren golü 11. dakikada penaltıdan Carlos Soler attı.

Valencia'da Hugo Guillamon 3. dakikada, Getafe'de ise Erick Cabaco 76. dakikada kırmızı kart görerek takımlarını 10 kişi bıraktı.

Getafe'de ilk onbirde sahaya çıkan milli futbolcu Enes Ünal, 68. dakikada yerini Marc Cucurella'ya bıraktı.