Müzisyen Turgay Yakut, Türkiye edebiyatı şairlerinin şiirlerinden ve kendi bestelerinden oluşan repertuarla 27 Aralık Cuma günü Kadıköy KarmaDrama Sahne’de dinleyiciyle buluşacak

“Buradayım Sevgili Dinleyici, Sen Neredesin?”

AYDIN DEMİR

Konservatuar yıllarından bu yana kendi bestelerini çalıp söyleyen, şarkı söylemeyi pop müziğinin kalıpları dışında, anlatının melodik bir biçimi olarak gören Turgay Yakut, 27 Aralık Cuma günü dinleyicisiyle buluşacak. Kadıköy’de KarmaDrama sahnede saat 20.00’da dinleyicisiyle bir araya gelecek olan Yakut, Türkiye edebiyatındaki önemli şairlerin şiirlerinden ve kendi bestelerinden oluşan bir repertuar sunacak.

Duyguya daha yakın

Konser öncesi bir araya geldiğimiz Yakut müziğini “Bestelediğim şiirlerde dramaturji üzerine çok düşündüm, düşünüyorum da. Elimden geldiği kadar anlama bağlı kalmaya çalışıyorum. Pop müzikte yaygın olan, nakarat, bir şeye çabuk ulaşma fikrinden uzak kalmaya çalışıyorum. Duruma duyguya daha yakın kalmaya çalışıyorum ve çalarken mümkünse gitarı, gitar özelliğine yakışır şekilde çalmaya çalışıyorum. Bestelerim böyle çıkıyor” sözleriyle anlatıyor.

“Sen Nerdesin?”

Dinleyicinin, boşlukta duran bir insanın, kendisini dürüst bir şekilde şiirle ve müzikle tek başına nasıl onardığını göreceğini belirten Yakut “Acılarımızı, hayal kırıklıklarımızı, aşağılanmışlıklarımızı, kocaman bir insan olup da nasıl hala bu hayatı başaramayışımızı, sevinçlerimizi, aşklarımızı bulacak dinleyici. Oğuz Atay’ın okuyucusuna dediği gibi; ‘Ben buradayım sevgili okur. Sen nerdesin?’ Ben de diyorum ki; ben buradayım ve şiirin, müziğin kalitesine önem veren bir müzisyenim. Ve ben buradayım sevgili dinleyici, sen neredesin?”