Burak Çevik’e Londra’dan ödül

Burak Çevik ikinci filmi “Aidiyet” ile Open City Film Festivali’nde en iyi yönetmen seçildi.

Londra’da düzenlenen ve yaratıcı belgesel sinemanın en önemli film festivallerinden sayılan Open City’de Uluslararası Yeni Yetenek Ödülü’nü kazanan film, jüri kararında “belgeselin ne olabileceğine dair bize ilham veriyor” sözleriyle övüldü.

Eylül ayında Kanada’da iki festivalde birden gösterilecek olan “Aidiyet”, Türkiye’de de Adana Altın Koza Film Festivali’nde yarışacak.

Oyuncu kadrosunda Eylül Su Sapan ve Çağlar Yalçınkaya gibi isimlerin bulunduğu Aidiyet’in yapımcılığını Tuzdan Kaide’nin de yapımcılarından biri olan Selman Nacar üstlenirken, filmin görüntü yönetmeni koltuğunda Barış Aygen oturuyor.

Aidiyet hakkında

Aidiyet, gerçek bir hikayeden uyarlanıyor. İstanbul’da bir banliyö mahallesinde oturan 55 yaşındaki bir kadın, 2003 yılında evine giren kişiler tarafından bıçaklanarak öldürülür. Cinayetin zanlısı olarak da öldürülen kadının kızı ve onun sevgilisi görülmektedir. Göz altına alınan zanlılar, 2007 yılında dava sonuçlandığında müebbet hapis cezasına çaptırılır. Filmde, cinayeti işleyen zanlıların tanıştıkları ilk geceden, olay günü polislere verdikleri ifadeye kadar geçen süreçte yaşananlar konu ediliyor.