Galatasaray Başkanı Burak Elmas, Radamel Falcao ve Sofiane Feghouli'den kulüp bulmalarını istediklerini açıkladı. Elmas, "Umarım onlar da bizim nezaketimize karşılık vererek, iyi bir Galatasaraylı olarak kısa zamanda kendilerine bir kulüp bulurlar" dedi.

Burak Elmas: Falcao ve Feghouli'nin kulüp bulmalarını istedik

Galatasaray Başkanı Burak Elmas, Radamel Falcao ve Sofiane Feghouli'den kulüp bulmalarını istediklerini bildirdi. Morutan transferi hakkında konuşan Elmas, "Morutan'la ilgili resmi bir görüşme olmadı, hatta şunu söyleyeyim; olmayacak" dedi.

2021-2022 sezonu Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Merkez Hakem Kurulu (MHK) Yaz Semineri'ne katılan Galatasaray Kulübü Başkanı Burak Elmas, açılış töreni sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Elmas, yaptığı açıklamada, "Biz başından beri, yönetime geldiğimizden beri çok samimi bir şekilde kişilerle değil, çözümlerle uğraşacağımızı söyledik. Bugün özellikle geldim. Çünkü burada şikayet ettiğimiz konularda samimiyet göstererek, çözümün parçası olmamız lazım. Oyunun güzelleşmesine hedefimiz var. Güzel bir açılış oldu. El uzatmazsanız çözüm gelmez. Biz Galatasaray olarak diğer kulüplerle de beraber konuşarak ilerliyoruz. Artık Türkiye'de gelecek bir kaos sezonu daha istemiyoruz. Futbolun her alanında, sahada, cezalarda, her yerde, her takıma eşit adalet istiyoruz. İyi olan kazansın istiyoruz" diye konuştu.

"MORUTAN'LA İLGİLİ RESMİ BİR GÖRÜŞME OLMAYACAK"

Morutan transferi hakkında da konuşan Elmas, "Sadece Morutan ile ilgili değil birçok oyuncularla ilgili menajer fazla aktiviteler yapılıyor. Cumartesi akşamı gece geç saatlere kadar Fatih hocayla beraberdik. O bana sordu, ben de ona sordum. Çocuklarımız 'öyle bir şey var mı?' diye mesaj attılar. Öyle bir şey yok. Resmi bir teklif yapmadık, hiçbir görüşme de olmadı. Bakın bu menajerlerin özellikle, -bazı menajerler tabii ki düzgün- bunların yaratmaya çalıştıkları, bizleri transferde zorlama oyununa biz gelmeyeceğiz. Aracı kullanmıyoruz şükür her kulüple konuşacak lisanımız var. Bu menajerlerin taraftarlarımızın duygularıyla oynayarak, fiyat yükseltme ve oyuncu alma mecburiyeti çabasına biz pabuç bırakmayacağız. Morutan'la ilgili resmi bir görüşme olmadı, hatta şunu söyleyeyim; olmayacak!" ifadelerini kullandı.

Bütün kulüplerle kendisi görüştüğünü vurgulayan Burak Elmas, "Halil Dervişoğlu ve birkaç oyuncu daha var. Halil ile ilgili kulübün gelecek sezon kadrosuna karar vermesini bekliyoruz, tekrar görüşeceğiz" diye konuştu.

"GELECEK DÖNEM İÇİN DÜŞÜNMÜYORUZ"

Falcao ve Feghouli'nin durumlarıyla ilgili ise Elmas, "Falcao ve Feghouli ile görüştüm. Çok güzel hizmetleri oldu. Fakat bu ücret yapısıyla, bu maliyetle, yeni finansal yapılanmamız çerçevesinde ücretlerini ödeyemeyeceğimizi ve kulüp bulmalarını istedik. Umarım onlar da bizim nezaketimize karşılık vererek, iyi bir Galatasaraylı olarak kısa zamanda kendilerine bir kulüp bulurlar. Bir Galatasaraylı olarak iyi ilişkilerle yollarımızı ayırırız. İkisi de gelecek dönem için düşünmüyoruz. Şu anda bu yönetim kararıdır. Fatih hocamızın teknik kararları farklı olabilir. Bekleyip görelim ona göre hareket ederiz" dedi.

(DHA)