Buraklı ve Buraksız...

50.yılına şampiyonluk parolasıyla giren ve bu yolda önemli transferler yaparak taraftarlarını da umutlandıran Trabzonspor, Kadıköy’de rakibini 20 yıldır yenemiyordu.


Trabzonspor’un çıkarttığı son gol kralı olan Burak Yılmaz sahada sadece 20 dakika kalabilmesine rağmen Fenerbahçe’ye de golünü atmayı başardı. Trabzon formasıyla 61. golünü atan Burak’ın Kadıköy’deki son bordo mavi golü Fenerbahçe’yi şampiyonluktan etmişti.

Ersun Yanal Fenerbahçe’yi iyi analiz etmiş ve takımını da iyi hazırlamıştı. Burak Yılmaz’ın sakatlanıp oyundan çıkması Fenerbahçe’li oyuncuların kontra atak tedirginliğini azalttığı için Trabzonspor baskı yiyor ancak Fenerbahçe’ye pozisyon vermiyordu. Sıkıştıkça tatlı - sert faullere başvuran Trabzon’a ilk yarının son dakikasında Alper’e ortada pozisyon dahi yokken skoru eşitleme fırsatı vermek yakışmadı.

İkinci yarıya moralli başlayan Fenerbahçe’ye karşı Burak’sız oynamak kolay olmayacaktı. Ancak bu sefer devreye Olcay Şahan çıktı. Üstelik bu gol Fenerbahçe taraftarlarıyla kaleci Volkan’ın arasının açılmasına neden oluyordu. Artık her şey Trabzon’un istediği hale gelmişti.

Maçın son çeyreğine girerken topu rakip yarı sahada tutmayı başarması Trabzon adına ne kadar olumluysa, pozisyon bulmakta zorlanan rakibine sık sık faul yaparak duran top fırsatı vermesi o kadar olumsuzdu. Ancak kabul etmek gerekir ki Fenerbahçe’yi etkisiz hale getiren bu sert futboldu. Ev sahibi penaltı golüyle skoru eşitledikten sonra Trabzon rakip kaleden o kadar uzak oynamasa, var gücüyle üçüncü golü arayan rakibi karşısındaki 20 yıllık deplasman galibiyeti hasretine bile son verebilirdi.

Sonuç olarak Trabzonsporlu oyuncular, zor bir deplasmandan puanla dönerek 50.yıl hedefleri doğrultusunda kendilerini ve taraftarlarını motive etmeyi başardılar.