Burdur Belediye Başkanı Orkun Ercengiz, Isparta konseri iptal edilen şarkıcı Melek Mosso'yu Burdur'a davet etti. "Ercengiz, "Demokrat bir kentte gençlerle buluşmaya ne dersiniz?" ifadelerini kullandı.

Burdur Belediyesi'nden konseri iptal edilen Melek Mosso'ya davet

Burdur Belediye Başkanı Orkun Ercengiz, Uluslararası Isparta Gül Festivali kapsamında vereceği konser 'İslami hassasiyetlere' uygun olmadığı gerekçesiyle AKP'li Isparta Belediyesi tarafından iptal edilen şarkıcı Melek Mosso'yu Burdur'a davet etti.

Ercengiz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Mosso'yu şehre davet ederek "Demokrat bir kentte gençlerle buluşmaya ne dersiniz?" ifadelerini kullandı.

Ercengiz, Twitter hesabından yaptığı paylaşıma "Sanatçının düşüncelerini ifade etmesinden daha doğal bir şey olamaz. Sesini ve sanatını beğendiğim Melek Mosso'yu Burdurumuza davet ediyorum. En kısa zamanda sizi bölge halkımızla buluşturmam için inanılmaz bir talep alıyorum. Demokrat bir kentte gençlerle buluşmaya ne dersiniz?" notunu düştü.

NE OLMUŞTU?

Şarkıcı Melek Mosso'nun daha önceden AKP’li Isparta Belediyesi tarafından duyuruları yapılan ve afişleri paylaşılan konser programı gericiler tarafından hedef gösterilmişti. Milli Gençlik Vakfı ve Anadolu Gençlik Derneği Isparta Şubesi tarafından ortak yayınlanan açıklamada, belediyenin "halkın inanç ve gelenekleriyle uyuşmayan" konserler düzenlediği savunulmuştu.

Ardından Uluslararası Isparta Gül Festivali kapsamında sahne alacak olan şarkıcı Melek Mosso’nun 3 Haziran’daki konseri iptal edilmişti.

Mosso'nun yanı sıra Apolas Lermi, Metin-Kemal Kahraman, Niyazi Koyuncu, ve Kürt sanatçılar Aynur Doğan ile Mem Ararat'ın konserleri de hedef gösterilmelerinin ardından 'güvenlik' gerekçesiyle iptal edilmişti.