Burdur’da, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun mülteciler ile ilgili bilboarda asılan afişi kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından yırtıldı. Olaya tepki gösteren CHP Burdur İl Başkanı İzzet Akbulut, “Sorumluların bir an önce tespit edilmesini bekliyoruz! Bu saldırıyı sineye çekmemiz mümkün değildir!” dedi.

Burdur'da Kılıçdaroğlu'nun mülteciler ile ilgili sözlerinin yer aldığı afişler yırtıldı

Burdur’da Oluklaraltı ile Hatip Hoca caddelerini birbirine bağlayan kavşakta, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun mültecilerle ilgili sözlerinin yazılı olduğu afiş yırtıldı.

CHP Burdur İl Başkanı İzzet Akbulut, “Avrupa Birliği'nin sığınmacı anlaşmalarından çıkacağız. Sınırlarımızda kontrolleri geri alacağız. 2 yılda sığınmacılara veda edeceğiz” yazılı afişlerin yırtılmasına tepki göstererek kentte huzursuzluğun yaratılmasına karşı çıktıklarını belirterek afişleri tahrip eden şahısların bulunması çağrısında bulundu.

Akbulut, konuyla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Sorumluların bir an önce tespit edilmesini bekliyoruz! Bu saldırıyı sineye çekmemiz mümkün değildir!” ifadelerine yer verdi.

“Genel Başkanımızın “Avrupa Birliği'nin sığınmacı anlaşmalarından çıkacağız. Sınırlarımızda kontrolleri geri alacağız. 2 yılda sığınmacılara veda edeceğiz” yazılı afişleri saldırıya uğramış durumda. Çevremizde böyle bir huzursuzluğun yaratılmasına karşı çıkıyoruz. Çok yakında MOBESE kameraları mevcuttur. Emniyet güçlerimizin hemen bu şahıslar hakkında gerekli işlemleri yapmalarını rica ediyorum. Bunu kabul etmemiz mümkün değil.”