Burger King, "Rusya'daki ortağımızdan Burger King'in operasyonlarını askıya almasını istedik ancak reddetti" açıklamasında bulundu.

Burger King: Rusya'daki restoranlarımızı kapatmak istiyoruz ama yapamıyoruz

Amerikan hamburger zinciri Burger King, Rusya'daki restoranlarını Ukrayna'nın işgali sonrası kapatmak istediği halde bunu yapamadığını açıkladı. Burger King'in bağlı olduğu Restaurant Brands International'in Rusya'daki 800 restoranını Alexander Kolobov adındaki ortağı işletiyor.

Restaurant Brands International Genel Müdürü David Shear, şirket personeline yazdığı mektupta "Rusya'daki ortağımızdan Burger King'in operasyonlarını askıya balmasını istedik ancak reddetti" ifadesini kullandı.

BBC Türkçe'deki habere göre Shear, ortakları ile yaptıkları "karmaşık" sözleşmeler nedeniyle hemen ortaklıktan çekilmelerinin mümkün olmadığını söyledi.

Ukrayna'nın işgali sonrası pek çok Batılı şirket Rusya'dan çekildi ya da en azından çalışmalarını askıya aldı.

Ancak sayıları az da olsa Burger King ve İngiliz hazır giyim mağazası Marks & Spencer (M&S) gibi bazı markalar, mağazaları isim hakkını alan ortakları tarafından işletildiği için Rusya'dan çıkamıyor.

David Shear, Restaurant Brands'in Ruslarla yaptığı ortaklık girişiminde yüzde 15'lik bir hisseye sahip olduğunu söyledi. Ortaklığı sona erdirmeye çalıştıklarını belirten Shear, "Bunu hemen yapmak istesek de, mevcut ortaklık anlaşmamızın şartlarına göre biraz zaman alacağı açık" dedi.

Restaurant Brands bu arada, Rusya'daki tedarik zinciri, operasyonlar ve pazarlama faaliyetlerine verdiği desteği kesti. Rusya'da yatırım ve genişleme için getirilecek yeni teklifleri de kabul etmeyecek.