Burhan Kuzu'dan Zindaşti açıklaması

2007 yılında 75 kilo eroinle yakalanıp tutuklanan, birçok kişinin infaz emrini vermekle suçlanan Naci Zindaşti'nin tahliyesini sağladığı iddia edilen Burhan Kuzu'dan açıklama geldi.

Kuzu, Zindaşti'nin tahliyesini kendisinin sağlamadığını ileri sürdü.

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, dün paylaştığı 'Uyuşturucu baronu Zindaşti'nin tahliyesi için eski AKP'li vekil, hakime baskı yapmış" iddiasını hatırlattı.

Söz konusu iddiayı dile getirdiği yazısında herhangi bir isim vermediğini vurgulayan Altaylı, bunun üzerine kendisini eski AKP İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu'nun aradığını söyledi.

Altaylı, "Kuzu’dan mesaj: FETÖ kumpası olabilir" başlıklı yazısında Kuzu'nun açıklamalarını aktardı:

"Fatih Bey bugünkü yazınızda ismimi vermeseniz de vermiş gibi oldunuz. Ben ne o İranlıyı tanırım ne de o hakimle görüşmem oldu. Hele hele duygusallık dediğin para işleri benim asla yapmayacağım işler. Bu bilgiyi kim verdi size bilmem. Ancak uzaktan yakından alakam yok. Yeni bir FETÖ kumpası olabilir. 15 Temmuz gerçekleşseydi öldürülecek ilk 5 ismin içinde benim de adım var. Ömrümde hiçbir hakimi arayıp telkinde bulunmadım. Ben bir Anayasa Hukuku Profesörüyüm. Yargıya baskının ne anlama geleceğini çok iyi bilirim. Dürüst bir gazeteci olarak tanıdığım Altaylı bu düzeltmeyi de yapar diye ümit ediyorum."

Yazının tamamı