Burhan Kuzu'nun düğün sahiplerine 'terör' sözü 'eleştiri' sayıldı!

Batman’daki bir düğünün sahiplerini 'terör örgütü üyesi' olmakla suçlayan Eski AKP İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu hakkında takipsizlik kararı verildi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, eşi Dilek İmamoğlu’yla birlikte Ağustos 2019’da CHP Batman İl Başkanı Hüseyin Yaşar’ın yeğeni Cihan Yaşar’ın düğüne katılmıştı.

Kuzu, “İmamoğlu, Batman’da terör örgütlerine yakınlığı ile bilinen bir düğüne katılıyor” demiş, ardından özür dilemişti. CHP’nin kurultay delegesi Cihan Yaşar, Kuzu hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

'AĞIR ELEŞTİRİ SAYILDI'

Sputnik'te yer alan habere göre; İstanbul başsavcılığı, 4 Eylül tarihli şikayeti karara bağladı. Savcılık, Kuzu hakkında dava açılmasına gerek olmadığına karar verdi.

Yaşar’ın Twitter hesabından paylaştığı kararda, ifade özgürlüğünün ‘kırıcı, şok edici ve rahatsız edici’ sözler için de geçerli olduğu belirtilerek ‘Kuzu’nun sözlerinin, bütün halinde değerlendirildiğinde ağır eleştiri kapsamında kaldığı’ belirtildi,

Yaşar, karara itiraz edeceklerini söyledi.

NE OLMUŞTU?

Eski AKP İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun da katıldığı CHP Batman İl Başkanı Hüseyin Yaşar’ın yeğeni Cihan Yaşar’ın düğünü hakkında sosyal paylaşım sitesi Twitter'da hedef gösteren paylaşımlarda bulunmuştu.

Kuzu, "İmamoğlu, Batman’da terör örgütlerine yakınlığı ile bilinen bir düğüne katılıyor, Diyarbakır’da ise HDPKK’lı belediye başkanına destek ziyaretinde bulunuyor. İmamoğlu, kısa sürede gerçek yüzünü ortaya çıkardı. Seçim sürecinde HDPKK’nın verdiği desteğe karşı diyet borcunu ödüyor'' demişti." ifadelerini kullanmıştı.

"İSPAT ETMEYEN ŞEREFSİZDİR" DEMİŞTİ

Burhan Kuzu'nun "terör örgütü üyesi" olmakla suçladığı Cihan Yaşar ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ''Sözde Profesör Burhan Kuzu, Sn. İmamoğlu Batman’da terör örgütüne yakınlığı ile bilinen ailenin düğününe katılmış diyor. Kuzu, Bizim Ailemiz de bir tane terör örgütüne destek veren bulamazsın. Senin feto ile kol kola olduğun zamanı unutmadık. Bu attığınız çamur tutmaz. İspat etmeyen şerefsizdir'' ifadelerini kullanmıştı.