Burhan Kuzu'nun zam savunması, ‘Doğalgaz zammını Erdoğan yaptı’ya çıktı

Eski AKP İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu, son günlerde gündemde olan doğalgaz zamlarıyla ilgili yaptığı açıklamada "Doğalgaz zammını yapan hükümet değil, BOTAŞ'tır" dedi. Oysa ki BOTAŞ’ın bağlı olduğu Varlık Fonu’nun başında AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan var.

Doğalgaza bir ayda yapılan ikinci zamla birlikte toplamda yüzde 30 fiyat artışı yaşanırken, AKP’li Burhan Kuzu, zammın hükümet tarafından yapılmadığını söyledi.

Twitter hesabı üzerinden açıklamalarda bulunan Kuzu, “Türkiye, iç ve dış tehditlerin yanı sıra ekonomik tehditlerle de karşı karşıya. Doğalgaz zammını yapan hükümet değil, Boru Hatları ile Petrol Taşıma Anonim Şirketi yani BOTAŞ’tır. AK Parti olarak, Türkiye’nin en ücra köşesine doğalgaz getirerek, vatandaşımızın hayatını kolaylaştırdık” ifadelerini kullandı.

https://twitter.com/BurhanKuzu/status/1167748700116062208

BOTAŞ’ın 1,83 milyar lira olan sermayesinin tamamı Türkiye Varlık Fonu A.Ş. adına kayıtlı. Varlık Fonu’nun Yönetim Kurulu Başkanı AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başkanvekili ise Erdoğan’ın damadı olan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak.