Balıkesir Emek, Barış ve Demokrasi güçleri, “İşsizliğe ve Pahalılığa Hayır” mitinginde bir araya geldi. Gerçekleşen mitingde hayat pahalılığına ve işsizliğe karşı ses çıkarıldı.

Burhaniye'de işsizliğe ve pahalılığa karşı miting

BİRGÜN EGE

Balıkesir Körfezinde bulunan Emek, Barış ve Demokrasi güçleri “İşsizliğe ve Pahalılığa Hayır” mitinginde Burhaniye'de buluştu. Burhaniye Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan mitinge STK ve siyasi parti temsilcileri katıldı.

Mitingde yapılan açıklamayı, DİSK Emekli-Sen Başkanı Çiğdem Kabasak Avcı ve SOL Parti Burhaniye İlçe Başkanı Muhsin Ertuğul Yüzer yaptı.

Yapılan açıklamada, bir avuç haraminin lüks şatafat içinde yaşarken, işçilerin köylülerin, emekçilerin ve emeklilerin sefalete mahkum edildiği dile getirilirken, "Ülke tarihinin en büyük işsizlik rakamlarını pinokyo TÜİK bile açıklamak zorunda kalıyor. Sokaktaki her dört kişiden biri işsiz. Kendi çocuklarına son model arabalar, bu ülkenin aydınlık yüzlerine yoksulluk reva görülüyor. Ülkemizden umudu kesen gençlerimiz bir fırsatını bularak yurt dışına çıkmak için can atıyor. Halk salgında ölüyor, işsiz kalıyor, sefalete mahkum ediliyor. Ekonomi şahlandı diyorlar, Oysa çarşıda, pazarda fiyatlar el yakıyor" denildi.

burhaniye-de-issizlige-ve-pahaliliga-karsi-miting-946500-1.

Açıklamada, "Mutfakta buzdolapları tamtakır, tencereler kaynamıyor. Üretici köylüler artık üretemez hale geldi. Mazotun, gübrenin, tarımsal ilaç ve tohumun katlanarak zamlandığı bir ortamda küçük ve orta ölçekli üreticiler artık üretemez hale geldi. Üretim maliyeti ürünün eserinden yüksek. Bu koşullarda bırakın para kazanmayı çiftçiler asgariden geçimlerini bile sağlayamıyor. Mercimekten bitkisel yağa, hatta hayvan yemi olarak kullanılan samana kadar bütün tarımsal ürünler dışarıdan fahiş fiyatlarla ithal edilmektedir. İthalatçı besleme şirketlere büyük paralar kazandırmak için ülkemiz insanını üretemez hale getirdiler" ifadeleri kullanıldı.

Emeklilerin hayat pahalılığından perişan olduğu vurgulanan açıklamada, "Doğalgaza,elektriğe gelen fahiş zamlar, çarşı pazardaki inanılmaz boyuttaki hayat pahalılığı emekliyi yerle bir etmiş nefes alamaz hale getirdi. Doğamız, Madramız, Kaz Dağlarımız emperyalist kapitalist yandaş vatan haini şirketlerle talan ediliyor Zeytinliklerimize göz koydular yok ediyorlar. Sularımıza, derelerimize el koyuyorlar. Artık yeter. Derelerimizden, dağlarımızdan, zeytinliklerimizden defolun" denildi.