Bu yıl 3’üncüsü düzenlenecek Burhaniye Kitap Fuarı, 27 Temmuz’da başlıyor. Ana teması “Bin Yıllık Tarihten Bin yıllık Kitaba” olan ve 31 Temmuz’a kadar sürecek etkinlikler kapsamında siyasetçiler, sanatçılar, yazarlar ve gazeteciler Burhaniye halkıyla bir araya gelecek.

Burhaniye Kitap Fuarı için geri sayım

İlki 2019 yılında gerçekleştirilen Burhaniye Kitap Fuarı için çalışmalar tamamlandı. Her yıl sanatseverler tarafından merakla beklenen ve bu yıl 3’üncüsü düzenlenen fuarın ana teması “Bin Yıllık Tarihten Bin yıllık Kitaba” olacak.

27-31 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek fuar bu yılda beş gün boyunca sanata edebiyata yeni bir soluk getirecek. Açılışını CHP Genel Başkan Yardımcıları Ahmet Akın, Muharrem Erkek, Faik Öztrak, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Şenol Sunat, milletvekilleri, yazar ve sanatçıların yapacağı fuar 27 Temmuz Çarşamba saat 18:30 da gerçekleştirilecek.

ONUR KONUĞU YAŞAR SEYMAN

Kitap Fuarı!nın Onur Konuğu edebiyat dünyasının önemli kalemlerinden Yaşar Seyman. PEN Ankara Temsilcisi yazar Yaşar Seyman 3. Burhaniye Kitap Fuarında 5 gün boyunca okurlarıyla buluşacak. Onur Konuğu’na özel belgesel gösterimi ve ödül töreni fuarın son günü Ören Meydanı’nda yapılacak.

TİYATRO, SİNEMA, MÜZİK, EDEBİYAT…

Edebiyat dünyasından Ahmet Ümit, Ataol Behramoğlu, Buket Uzuner, Ahmet Telli, Şükrü Erbaş, Erendiz Atasü, Tuna Kiremitçi, Ayşe Kulin, Işık Öğütçü ve onlarca yazarın katılacağı fuarda katılımcılar söyleşi ve imza günleriyle kitap dostlarıyla birlikte olacak.

Bu yıl ayrıca açık hava sineması ile Öğretmenler Mahallesi Özgürlük Parkı’nda sinema gösterimi yapılacak. Hakikat Şeyh Bedrettin filminin oyuncu ve yapımcılarının söyleşileri ardından film gösterimi yapılacak. Ayrıca Neşeli Günler filminin yanı sıra sinema Eleştirmeni Atilla Dorsay’ın son kitabında anlattığı Yılmaz Güney’in “Arkadaş” filmi gösterilecek.

Eş zamanlı olarak Ören Amfi Tiyatro’da Bülent Parlak’ın “Bülent Beyin Hikayesi”, Nazan Kesal’ın “Yaralarım Aşktandır” ve “Eşekler Karnavalı” adlı çocuk oyunu sergilenecek.

Ayrıca Tuna Kiremitçi, Paul Dwyer, Nurdan İpek, Erdal Bayrakoğlu ve Muzaffer Özdemir çeşitli İskele, Öğretmenler Mahallesi, Ören’de dinletiler sunacak. Gençler için ise Ören plajda OZBİ konseri olacak.

MEDYA VE EDEBİYAT SÖYLEŞİLERİ

27 Temmuz Çarşamba akşamı yazar Barış İnce ile gazeteci Berkant Gültekin, “Türkiye’de Gazetecilik ve Edebiyat” başlıklı söyleşide Burhaniyelilerle buluşacak.

30 Temmuz Cumartesi günü gazeteci-yazar Enver Aysever, “Medya Çağında Roman” söyleşisinde konuşmacı olacak.

31 Temmuz Pazar günü saat 20.30 gazeteci Saygı Öztürk “Susturulmuş Medya” söyleşisine, saat 22.00’de ise gazeteci Murat Ağırel “Portre Belgesel Gösterimi ve Araştırmacı Gazetecilik Ödül Töreni”ne konuk olacak.

ALPER TAŞ İLE “BAŞKA BİR GELECEK MÜMKÜN” OTURUMU

Etkinliğe Türkiye sosyalist siyasetinin önemli isimlerinden, SOL Parti PM Üyesi Alper Taş da katılacak.

Taş, 31 Temmuz Pazar günü saat 21.15’te “Başka Bir Gelecek Mümkün” adlı oturumun konuğu olacak ve konu hakkındaki düşüncelerini paylaşacak.

BAŞKAN DEVECİLER: “BU YIL DA BEŞ GÜN SANATLA SOLUKLANACAĞIZ”

Fuar çalışmaları hakkında bilgi veren Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler, “Geçtiğimiz yıl 60 bin sanatseveri ağırladık. Bu yıl hedefimiz 100 bin sanatseveri sanatla buluşturmak. Her yıl daha geniş kitlelere ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz” diye konuştu.

burhaniye-kitap-fuari-icin-geri-sayim-1043189-1.burhaniye-kitap-fuari-icin-geri-sayim-1043190-1.