Kulüpleri harcama limitiyle zorlayan TFF’nin 2019-2020 sezonundaki gideri 919 milyon TL’yi buldu. Sadece büro giderlerine 126 milyon lira harcayan federasyona tepki büyük.

Büro gideri 126 milyon, toplam gider 919 milyon TL: TFF’ye de harcama limiti gelecek mi?

SPOR SERVİSİ

Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) dün düzenlenen olağan genel kurulunda kurumun 2019-2020 sezonundaki faaliyet raporu açıklandı. TFF Başkan Vekili ve İcra Kurulu Üyesi Erhan Kamışlı, 2019-2020 döneminde 870 milyon lira gelir, 919 milyon lira giderleri olduğunu söyledi.

TFF’nin en çok dikkat harcaması ise 126 milyon TL’yle büro giderleri oldu. Bu harcama sosyal medyada büyük tartışma konusu olurken Kamışlı konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı:


‘SİSTEMİ DEĞİŞTİRECEĞİZ’

“Son zamanlarda asılsız eleştirilere muhatap olduk. Bunların en başında büro gideri adı altında bir kalemde 126 milyon lira harcandığıydı. TFF, özel bir statü ile kurulmuştur. Kurumlar vergisinden muaftır. TFF, amortisman gideri yazmamaktadır. Bizim bazı duran varlıklarımızı gider olarak yazmaktayız. Bu giderler de büro giderleri adı altında sınıflandırılmıştır. 126 milyon liranın içinde bina ve elektronik bilet harcamalarımız bulunmaktadır. Sadece sınıflandırma farkından dolayı büro giderleri 23 milyon liradır. Bu sınıflandırmayı önümüzdeki günlerde değiştireceğiz.”

İBRA EDİLDİ

Denetim Kurulu, 1 Haziran 2019-31 Mayıs 2020 dönemiyle ilgili ibra edildi. Kulüpleri harcama limitiyle kısıtlayan federasyonun giderlerinin bu kadar fazla olması ise tartışma konusu oldu.

ALT LİGLERE DE LİMİT GELİYOR

Genel kurulda açıklamalarda bulunan TFF Başkanı Nihat Özdemir, TFF 1 ve 2 Lig takımlarına da harcama limiti geleceğini açıkladı. Süper Lig’de uygulanan takım harcama limitinden bahseden Nihat Özdemir, “Süper Lig’e takım harcama limitlerini getirdik. Koyduğumuz harcama limitlerinde takımlar bunların içine girmekte zorlanıyor. Sıkıntıları var. Bu çalışmaları bir taraftan yapıyoruz. Bundan sonraki kademe TFF 1. Lig’e getirilecek. Bunu da oturttuktan sonra TFF 2. Lig, hatta TFF 3. Lig’e takım harcama limitlerini getirmek hedefimiz” diye konuştu.


TFF 2. Lig ve TFF 3. Lig maçlarının yayınlanması için anlaşma yaptıklarını yineleyen Özdemir, şu ifadeleri kullandı: “En büyük hedeflerimizden biri, TFF 2. Lig ve TFF 3. Lig takımlarının gelirlerini artırmak. Her toplantıda bizden maçların yayınlanmasını istediler. Biz de bu arayış içinde birçok yayıncı kuruluş ile temasa geçtik. Gerekli anlaşmayı yaptık. Milli maçlardan sonra sözleşmeyi imzalayacağız. Hem maçları yayınlatacağız hem de takımlarımıza gelir kapısı sağlayacağız.”