Bürokraside aile saadeti dönemi

İnfografik:Anıl Karaca

AKP’lilerin akraba ve yakınlarıyla ilgili kadrolaşma haberleri son dönemde daha sık gelmeye başladı. Başbakan’dan valilere birçok kişi bu şekilde akrabalarını makam sahibi yaptı. Kimisi rektör yardımcılığına, kimisi Milli Eğitim’de daire başkanlığına kadar yükseldi.

İsmet Yılmaz’ın Koruma Müdürü’nden Ankara Üniversitesi Rektörü Erkan İbiş’in oğluna kadar birçok kişi ‘koltuk’ nimetinden faydalandı. Son dönemdeki bu atamaları sizler için derledik. İşte o atamalar:

Binali Yıldırım’ın yeğeni olduğu öğrenilen Ferda Yıldırım’ın müsteşar yardımcısı olarak göreve atandığı ortaya çıktı.
Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü’ne de Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ün kardeşi Mehmet Nezir Gül atandı.

Bakan İsmet Yılmaz, kardeşinin kayınbiraderi, kendisinin de Koruma Müdürü olan Uğur Tecir’i, Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’ne daire başkanı olarak atadı.

Milli, Eğitim Bakanlığı tarafından Özel Eğitim ve Rehberlik Genel Müdürlüğüne bağlı Özel Eğitim Kaynaştırma Daire Başkanlığına, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın Metalurji Teknolojisi öğretmeni olan yeğeni Fikret Yılmaz vekâleten atandı.
Ankara Üniversitesi Rektörü Erkan İbiş’in Başkent Tıp Fakültesi 3. sınıfta okuyan oğlu Can İbiş, yatay geçiş kontenjanı 4’ten 8’e yükseltilince 6. Sıradan Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne geçiş yaptı.

Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Celalettin Vatansev, dekan olmasının ardından erkek kardeşi, oğlu ve eşini aynı üniversitede işe aldı.

Pamukkale Üniversitesi Rektörü, Prof. Dr. Hüseyin Bağ, Bereketli İmam Hatip Ortaokulu’nda öğretmen olarak görev yapan eşi Derya Bağ’ı, Pamukkale Üniversitesi İslami İlimler Enstitüsü’ne Enstitü Sekreteri olarak atadı.

Çankırı Valisi Hamdi Bilge Aktaş, eş durumu tayiniyle öğretmen olarak iline gelen eşi Sevil Aktaş’ı görevlendirildiği okuldan 24 saat sonra İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı olarak atadı.

burokraside-aile-saadeti-donemi-413038-1.