'Bürokratik engel' kalktı: AİHM'nin Demirtaş kararının tercümesi mahkemede

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM), Edirne Cezaevi'nde tutulan HDP'nin önceki dönem Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında verdiği tahliye kararı, tercüme edilerek Ankara 19'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'ne teslim edildi.

Demirtaş'ın avukatları, AİHM'nin kararının ardından mahkemeye Demirtaş'ın tahliye edilmesi için başvuruda bulunmuştu. Mahkeme, Demirtaş hakkındaki kararını AİHM'nin kararının tercümesinin ardından verileceğini bildirmişti.

Demirtaş'ın avukatı Mahsuni Karaman, twitter hesabından yaptığı açıklamada, Adalet Bakanlığınca kararın tercümesinin 29 Kasım tarihinde Ankara 19'uncu Ağır Ceza Mahkemesine teslim edildiğini duyurdu.

Demirtaş'ın Vekilleri imzasıyla yapılan açıklamada, mahkemenin Demirtaş hakkında bir an evvel tahliye kararı vermesinin beklendiği belirtilerek, şu ifadeler kullanıldı:

"Türkiye'nin, Avrupa Konseyi üyesi, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesinin tarafı ve AİHM'in yargı yetkisini kabul etmiş bir ülke olduğunu, Yargı makamlarının, Sn. Demirtaş ile ilgili AİHM'ce verilen kararı tartışma veya bu kararın aksine bir karar verme yetkisinin -Sözleşmenin 46. Maddesi ve Anayasanın 90/5 maddesi uyarınca- bulunmadığının, derhal tahliye kararı dışındaki her türk kararın hukuk dışı ve görevi kötüye kullanma olacağının altını çizerek Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesinden bir an evvel Sn Demirtaş'ın TAHLIYESINE karar vermesini beklediğimizi değerli kamuoyunun bilgisine sunarız."