Bürokratlar AKP propagandasından vazgeçmiyor: Erdoğan’a hürmet muhalefete hakaret

Hüseyin Şimşek

İktidara geldiği 2002 yılından bu yana kamuda liyakati ikinci plana atan, ‘partili’ bürokrat modelini hayata geçiren AKP, bu politikasının kârşılığını alıyor. AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından atanan ve kritik yerlerde görev yapan birçok bürokrat, sosyal medya ağları üzerinden muhalefete hakârete varan sözler sarf ediyor, AKP’nin çalışmalarını “ilçe ilçe” takip ediyor, "geceye bir Erdoğan fotoğrafı bırakıyor."

Kanun gereği herhangi bir siyasi partiye üye olamayan ve parti adına çalışma yürütmemesi gereken bürokratlar arasında genel müdür yardımcıları, yönetim kurulu üyeleri ve daire başkanları da yer alıyor.

O isimler arasında bulunan TEDAŞ Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdür Yardımcısı Zübeyir Çalışan, bu göreve atanmasının ardından kendisini ziyaret edenler arasından sadece AKP’li Bingöl, Solhan Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız hakkında paylaşım yaptı. Genel Müdür Yardımcısı Zübeyir Çalışan’ın, AKP Solhan İlçe Başkanı Nazmi Çalışan ile akrabalığının bulunduğu da iddia edildi. Zübeyir Çalışan, AKP’li ilçe başkanı Nazmi Çalışan’ın göreve seçilmesinin ardından ‘başarı dilekleri’ içeren ifadeleri de paylaşmaktan geri durmadı.

burokratlar-akp-propagandasindan-vazgecmiyor-erdogan-a-hurmet-muhalefete-hakaret-831759-1.

HADİ ÇÖPLÜĞÜNÜZE

Çalışan ayrıca, eski AKP Milletvekili Şamil Tayyar’ın muhalefete yönelik sarf ettiği, “Teröristbaşı Öcalan’a akıl hocalığı yapanlar. FETÖ kârşıtı gözüküp örtülü iş tutanlar. 27 Mayıs’ı kutsayıp idamları alkışlayanlar. Türkiye sevdası Çin, Rusya, İran’dan sonra gelenler. Kâranlık odaklara maşalık yapanlar. AK Parti’yle yol alamazsınız, hadi çöplüğünüze” sözlerini de takipçileri ile paylaştı.

burokratlar-akp-propagandasindan-vazgecmiyor-erdogan-a-hurmet-muhalefete-hakaret-831760-1.

TİGEM Yönetim Kurulu Ali Osman Kıyak da muhalefeti hedef alan bürokratlar arasında yer aldı. Kıyak, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, muhalefet milletvekillerine yönelik ‘oh olsun’ ifadelerini içeren konuşmasının bir bölümünü takipçileri ile paylaştı. Kıyak, Soylu’nun milletvekillerine sarf ettiği sözlerine, “Teröriste terörist diyoruz, Süleyman Soylu, ağzınıza, mangal gibi yüreğinize sağlık değerli Bakanım” üst yazısını yazdı.

Kıyak, AKP’nin kuruluş yıldönümü paylaşımlarını da kendi takipçileri ile yeniden paylaştı. O paylaşımlarda, “Türkiye’yi geleceğe taşıyacak vizyona, projelere, enerjiye, kârarlılığa ve aşka sahip yegane parti 19 yaşında” ve “Halka hizmet için yola çıkan AK Parti’mizin 19. kuruluş yıl dönümü kutlu olsun” ifadeleri yer aldı.

YEREL SEÇİMLERDE AKP’Lİ

DHMİ Yönetim Kurulu Üyesi, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanı Yunus Emre Ayözen de yerel seçimlerin öncesinde parti propagandası yaptı. O dönem İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kiptaş A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi olan Ayözen, AKP’nin belediye başkanı adayını açıkladığı paylaşımda, “partimiz” ifadesini kullanmaktan geri durmadı.

burokratlar-akp-propagandasindan-vazgecmiyor-erdogan-a-hurmet-muhalefete-hakaret-831761-1.

TEDAŞ’ta Genel Müdür Yardımcılığı yapan Bora Ülker de sosyal medya ağları üzerinden yaptığı paylaşımlarda, muhalefet partilerini doğrudan hedef alması ile tanınıyor. Ülker, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile fotoğrafını paylaşarak, “Esas duruşunu bozma. Bir gün hepiniz…” diye yazmıştı. CHP Sözcüsü Faik Öztrak'ın bir açıklamasını da paylaşan Bora, “Size Türk diyenin size Müslüman diyenin alayını…” dedi.

‘Bürokrat’ Bora’nın İYİ Parti’ye yönelik ifadeleri ise, “İP'in bir ucu Kandil'de bir ucu FETÖ'de… APLA ortada İP atlıyor. Ya arkasından giden ipsiz, sapsızlar. Siz kimin İP'iyle kuyuya indiniz. Kuyunun sonu kâranlık. Dibi görünmeyen kuyuya inme. Boğulursun cancağızım” oldu. Bu sözlerin kamuoyunun gündemine gelmesine rağmen Ülker, görevinden ayrılmadı.