5 yaşında istismar edildiği 4 yıl sonra ortaya çıkan çocuğun verdiği ifadenin çelişkili olduğunu savunan mahkeme, şüpheliyi beraat ettirdi

Bursa’da 5 yaşındaki çocuğa istismar davasında beraat!

Bursa’da 60 yaşındaki komşusu N.Ö.’nün istismarına maruz bırakılan 5 yaşındaki kız çocuğunun yaşadıkları, 4 yıl sonra sınıf arkadaşına anlatmasıyla ortaya çıktı. “Cinsel istismar” ve “Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçundan hakkında dava açılan ve tutuksuz yargılanan N.Ö. (60) ise geçen ay görülen davada beraat etti.

Cumhuriyette yer alan habere göre, Bursa 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada mahkeme heyeti çocuğun “çelişkili ifade” verdiğini öne sürerek sanık hakkında beraat kararı verdi. Karar tepkiye neden oldu. Mahkemede bulunan psikolog, çocukla duruşma öncesi konuştuğunu belirterek “Mahkemece sağlanan rahat ortamda yaşına uygun açık bir şekilde olayı aktardığı kanaatindeyim. İfadelerine itibar edilebileceğini düşünmekteyim” dedi.

‘BAŞKA ÇOCUĞU DA İSTİSMAR ETMİŞ’

Kız çocuğunun babası G.Y., sanık N.Ö.’nün hak ettiği cezayı alması için mücadele edeceklerini belirterek şunları söyledi: “Sanığın evi ile aramızda yaklaşık 50 metre mesafe vardır. Çocuğumu onun evine hiç göndermedim. Bayramdan bayrama sanığın kayınvalidesi yaşlı olduğu için ziyaret etmiştik. Onun dışında bir arkadaşlığımız yoktur. Şu an bu adam evimin önünde elini kolunu sallaya sallaya geziyor. Mahallede başka bir kızı da taciz etmiş. N.Ö., hapse girmediği sürece kız çocuklarını taciz etmeye devam edecek. Ne demek, kızım çelişkili ifade verdi. Kızım mahkemede kendini daha rahat hissettiği için yaşadıklarını ayrıntılarıyla anlattı. İlk ifadesini korkarak çekinerek verdiği için bazı şeyleri söylemedi. Sırf bu yüzden N.Ö. beraat etmemelidir. Bu adamın kızıma yaptıklarından dolayı hak ettiği cezayı almasını istiyorum.”

Öte yandan N.Ö. adlı kişinin Yunuseli Mahallesinde yaşayan başka bir kız çocuğunu da istismar ettiği ancak ailenin ‘N.Ö. hak ettiği cezayı almaz’ diyerek suç duyurusunda bulunmadığı kaydedildi.