Bursa'nın Yıldırım ilçesinde bir evde çıkan yangında 8 çocuk ve bir anne hayatını kaybetti. Çocuklardan ikisinin anneye, 6'sının kardeşine ait olduğu bildirildi. Bursa Valisi Yakup Canbolat, çocukların yaşlarının 3 ile 10 arasında değiştiği bilgisini verdi.

Bursa'da bir evde yangın: 8'i çocuk 9 ölü
Fotoğraf: AA

Bursa'da Merkez Yıldırım ilçesinde yabancı uyruklu kişilerin kaldığı belirtilen apartman dairesinde sobadan kaynaklı yangın çıktı.

Yangın 23.30 sıralarında Değirmenönü Mahallesinde meydana geldi. Yangında bir anne ve 8 çocuk yaşamını yitirdi.

Çocuklardan ikisinin anneye, altısının kardeşine ait olduğu öğrenildi.

Fotoğraf: AAFotoğraf: AA

Bursa Valisi Yakup Canbolat, yaptığı açıklamada, yangının 3 katlı bir binanın orta katında, Suriyeli ailenin yaşadığı dairede çıktığını söyledi.

Canbolat, yangının itfaiyenin ilk belirlemelerine göre sobadan kaynaklandığını belirterek "Orta katta şu ana kadar yapılan tespitlerde 9 ceset var. Bunların 8'i çocuk ve biri anne" dedi.

Canbolat, "Hayatını kaybeden çocukların yaşları 3 ile 10 arasında değişiyor. Suriye kökenli bir aile. Baba dışarıda yangına müdahale ederken dumandan etkileniyor. Hastaneye kaldırıldı ancak sağlık durumu iyi. En üst katta bir anne-baba ve çocuk da dumandan etkilenmiş. Onlar da hastanede ve genel sağlık durumları iyi. Savcılarımız bölgeye intikal etmiş durumda. Başımız sağ olsun" açıklaması yaptı.

(İHA-AA)