Bursa'da Yunuseli Havalimanı yakınlarında tek motorlu bir uçak düşerek yanmaya başladı. Olay yerine çok sayıda itfaiye aracı ve ambulans sevk edildi. Uçakta bulunan pilotlar Furkan Otkum ve Murat Avşa hayatını kaybetti. Bursa Valisi Canbolat, olayda iki ev ve iki aracın hasar gördüğünü açıkladı. Canbolat, "Teknik sebeplerle olduğunu düşünmekteyiz konu araştırılacak" dedi.

Bursa'da eğitim uçağı yerleşim yerine düştü: 2 pilot hayatını kaybetti

Bursa Yunuseli Havaalanı yakınında tek motorlu eğitim uçağının düşmesi sonucu pilot Furkan Otkum ve eğitim alan Murat Avşa hayatını kaybetti. Otkum’un özel bir havacılık şirketinde pilot olarak çalıştığı ve eğitim programları kapsamında pilot olmak isteyenlere eğitim verdiği, Avşa'nın ise uçuş eğitimi aldığı öğrenildi.

Osmangazi ilçesi Bağlarbaşı Mahallesi Sarıgül Sokak'ta, evlerin arasına tek motorlu eğitim uçağı düştü, uçağın düşmesiyle yangın çıktı. Durumun bildirilmesi üzerine bölgeye çok sayıda polis, itfaiye, AFAD ve sağlık ekibi sevk edildi.

Yangını kontrol altına alan ekipler, soğutma çalışmasına başladı.

VALİ CANBOLAT: MUHTEMELEN TEKNİK BİR SEBEPLE DÜŞTÜ

Kazanın ardından açıkama yapan Bursa Valisi Yakup Canbolat, Yunuseli Havaalanı'ndan eğitim amaçlı kalkan TC-UTT T2002JF model 2002 eğitim uçağının muhtemelen teknik bir sebeple düştüğünü söyledi. Canbolat, "Park halindeki araçların üstüne düşüyor. Düşmeyle birlikte yangın başlıyor. Eğitim uçağının düşmesi sonucu pilot ve öğrenci pilot hayatını kaybetti. İlk tespitlere göre yaralı yok" dedi.

Canbolat'ın verdiği bilgiye göre, olayda iki ev ve iki araç hasar gördü.

OLAY YERİNDEN İLK GÖRÜNTÜLER

BAŞKAN AKTAŞ: MAHALLEDE HAATINI KABEDEN VEYA YARALANAN YOK

Kazanın ardından son duruma ilişkin bilgi veren Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise mahalle sakinleri arasında yaralanan veya hayatını kaybeden olmadığını bildirdi. Aktaş, "Geçmiş olsun. İçinde 2 kişinin olduğu 'ultralight' tipi bir uçak. Mahallede yaralanan veya hayatını kaybeden yok. Patlamayla beraber araçlar yanmaya başlamış. Bunlar da park halindeki araçlarmış. Kısa bir zaman içerisinde detaylar ortaya çıkacaktır" diye konuştu.

'DÜŞECEKLER DİYE KORKUYORDUK'

Yaşanan olayda evi zarar gören bir mahalle sakini, "Evde yoktum. Evimin köşesi gitmiş. Ama gelinim, torunum ve komşumuzun kızı evdeydi. Onlara bir şey olmadı, kurtulmuşlar. Yaraları yok. Yetkililer benim evimi yapsınlar, bayramın ikinci günü düğünüm var benim" diye konuştu.

Başka bir mahalleli ise şunları söyledi: "Birden geldi döndü sokağın burasına indi. Patlama arabanın üstüne düşmüş buradan bir duman bir alev çıkıca zaten biz o gürültü ile çok korktuk evlerden dışarı çıkana kadar o anda zaten dediler doğal gazları kapatın o anda zaten herkes bir panik içindeydi o anada bir karmaşa oldu ne olduğunu bizde bilemedik ama çok üzgünüz. Zaten uçaklardan çok şikayetçiyiz çok alçak uçuyorlar evlerin üzerinde korkuyorduk, 'her an düşecekler' diye."

AA-İHA-DHA-ANKA