İskender diyarında kritik viraj. Zirveye uzak kalan Bursaspor ile Trabzonspor ligde havlu atmamak istiyor. Futbol tarihimizin İstanbullular dışında gördüğü iki şampiyon kozlarını bu sefer yarıştan kopmamak için paylaşıyor. Bu sezon özellikle hücumda dikkat çeken ekiplerin randevusundan çıkacak sonucu üç büyükler dahil herkes merak ediyor.

Başlama vuruşu öncesi her iki takım sahaya “en golcü” unvanıyla ayak basıyordu. Kim bilir belki de bu karşılaşma savunmada yapılacaklarla kazanılacaktı.

Bakambu’ya hayır diyen Fatih’in kurtarışıyla başladı heyecan kasırgası. 15’te deplasman ekibi öne geçti, hem de müthiş bir organizasyonla. Özer- Yatabare- Fatih Atik üçgeninin sonunda çıkan şutu Harun Tekin çeldiyse de top önünde biten Özer, Mor ve Ötesi’nin solistinin adaşını ters ayakta yakalamıştı.

Bir şeyden emindik, mücadele daha çok şeye gebeydi. 24’te Fernandao’nun penaltısıyla skor eşitleniyordu. Kaleci Fatih Öztürk topu elinden kaçırarak gole davetiye çıkarsa da Bülent Yıldırım’ın beyaz noktayı göstermesi çok tartışılacak gibiydi.

29’da ev sahibi öndeydi. Bakambu’nun kaçırdığı Ozan Tufan affetmiyordu. Birkaç dakika sonra Fernandao aklındaki “kendin pişir, kendin ye” tilksine yenik düşmese fişi çekebilirdi. Timsah’ın her kontra atağı tehlikeli oluyordu. İlk yarı böyle bitecek derken, sahne alan Yusuf Erdoğan sol ayağıyla harika vuruyor, frikikten skoru eşitliyordu: 2-2.

53’te Bursaspor şiir gibi bir golle öne geçti. Kanattaki tufan Ozan’ın bulduğu Volkan Şen eski takımını avlamıştı. 60’da top önünde biten Ozan kötü vurmuştu. 63’te Civelli’nin ıska geçtiği topu Yatabare beş adımdan dikmeyi başarmıştı. Hemen akabinde aynı futbolcu yine golü yapamamıştı. Akıl almaz pozisyonlar kaçıyordu...

78’de Yusuf’un ‘al da at’ dediği Fatih, Harun’u geçemiyor; 80’de pek gününde olmayan Mehmet Ekici kullandığı kornerde Mustafa Akbaş tabelaya denge getiriyordu. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca puanlar paylaşılıyordu: 3-3.
Altı gol, kaçan sayısız pozisyon, 90 dakika durmayan bir tempo... Ağzımız açık seyrettik doğrusu. Böyle maçların sayısı artarsa tribünler dolar demedi demeyin.

Haftaya yeniden oynasanıza...