Bursa'da sahte alkol içtikten sonra rahatsızlanarak hastaneye başvuran 14 kişiden 3'ü hayatını kaybetti. Çekirge Devlet Hastanesi ile Şehir Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alınan 11 kişiden 6'sının durumunun ağır olduğu öğrenildi. Olayla ilgili iki kişi gözaltına alındı.

Bursa'da sahte içkiden hayatını kaybedenlerin sayısı 3'e yükseldi

Yurt genelinde sahte içkiden zehirlenerek hayatını kaybedenlerin sayısı artmaya devam ediyor.

Bursa’da son 2 gün içerisinde içki içtikten sonra rahatsızlanan 14 kişi, Çekirge Devlet Hastanesi ile Şehir Hastanesi’ne kaldırılarak, tedaviye alındı.

3 KİŞİ ÖLDÜ, 6'SI AĞIR 11 YARALI

Sahte içkiden zehirlendikleri tespit edilen 51 yaşındaki Mehmet İncili ile 37 yaşındaki Ferdi Nilüfer hayatını kaybetti. Hastanede tedavileri süren 12 kişiden Mehmet Topçuoğlu (51), Fatih Deniz Yağız (49), Sümer Çam (51), İrfan Çivi (39), Mustafa Döğdü (58), Ramiz Hacısalihoğlu ve Güner Mollahasanoğlu’nun sağlık durumunun ağır olduğu, Bahadır Emer (36), Tamer Mutlu (44), Emin Aydın (43), Aleattin Geçeli (52), Mehmet Özgür Kurşun’un ise bilincinin açık olduğu öğrenildi.

ALKOLU SATTIĞI BELİRLENEN GÖZALTINA ALINDI

Kentte yaşanan sahte alkol vakalarının ardından İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Osmangazi Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliği'nin başlattığı geniş çaplı operasyonda hastaneye getirilen ve tedavileri devam eden kişilere sahte alkol satan şüphelinin Erhan O. olduğu belirlendi. Erhan O., polis ekipleri tarafından kısa sürede yakalanarak, gözaltına alındı.

İNTERNETTEN SİPARİŞ VERMİŞ

Erhan O., emniyetteki sorgusunda sahte alkolü 5’er litrelik bidonlar halinde Uğur K. isimli bir kişiden aldığını söyledi. Soruşturmayı derinleştiren polis ekipleri, Uğur K.’yı da yakalayarak gözaltına aldı.

Uğur K. ve Erhan O., ifadeleri alınmak üzere Asayiş Şube Müdürlüğü’ne getirildi. Uğur K., sorgusunda satışını gerçekleştirdiği maddeyi etil alkol olarak bildiğini ve internet üzerinden sipariş vererek, kargo ile teslim aldığını söyledi.

30 LİTRELİK SAHTE ALKOL ELE GEÇİRİLDİ

Polis ekipleri, Uğur K.’nın satış yaptığı 4 kişiye ulaşarak toplam 30 litrelik sahte alkolü ele geçirdi. Gözaltına alınan Erhan O. ve Uğur K.’nın emniyetteki işlemleri devam ederken polis olayla ilgili soruşturmayı genişleterek sürdürüyor. Emniyet yetkilileri vatandaşları, sahte alkol almamaları konusunda uyardı.

DHA