Google Play Store
App Store

Bursa Valiliği, sendikaların genel kurul toplantıları dahil olmak üzere düzenlenecek tüm etkinliklerinin ertelendiğini açıkladı.

Bursa'da sendikaların etkinlikleri salgın gerekçesiyle 1 Mart 2021'e kadar ertelendi

Bursa Valiliği, yeni tip koronavirüs (Covid-19) tedbirleri gerekçesiyle sendikaların genel kurul toplantıları dahil düzenlenecek tüm etkinliklerinin ertelendiğini duyurdu.

AA'da yer alan habere göre valilikten yapılan açıklamada, 27 Kasım'daki İl Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla, demokratik kitle örgütleri, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ve üst kuruluşları, barolar, meslek odaları, birlikler ve kooperatifler tarafından gerçekleştirilecek genel kurul dahil tüm etkinliklerin 1 Mart 2021'e kadar ertelendiği belirtildi.

Açıklamada, bahse konu kuruluşlara sendikaların da eklenmesinin kararlaştırıldığı bildirildi.

Ayrıca, İçişleri Bakanlığının genelgesi ile sokağa çıkma kısıtlamasının uygulandığı cumartesi ve pazar günleri market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçilerin 10.00-17.00 saatlerinde faaliyet gösterebileceği anımsatılan açıklamada, tekel bayilerinin kısıtlamadan muaf tutulmadığı, aynı gün ve saatlerde market ve bakkallarda da içki satışının yapılmamasına karar verildiği ifade edildi.